Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 13:47

Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ελεύθερα τα γραφεία των βουλευτών του…

Αριστερά ο Κώστας Μαργέλης και δεξιά ο Σπύρος Μωρακέας Αριστερά ο Κώστας Μαργέλης και δεξιά ο Σπύρος Μωρακέας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 
Με πολύ μειωμένη συμμετοχή και με ανάκληση της πρότασης του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για την πραγματοποίηση συμβολικής κατάληψης στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η κινητοποίηση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής ενάντια στο κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό…

Ωστόσο η αστυνομία είχε πάρει τα μέτρα της και κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε παραταχθεί ολιγομελής ειδική δύναμη, ενώ υπήρχαν και διάσπαρτοι αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή. Στα δε γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προσέλθει πολλά μέλη του κόμματος, προφανώς για να προστατέψουν το χώρο τους. Μάλιστα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν στο μπαλκόνι του γραφείου τους διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους, βλέποντάς τους, αντέδρασαν με ένα στιγμιαίο γιουχάισμα.
Τελικά, εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν συνομιλία με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, Σπύρο Μωρακέα. Εκ μέρους των φορέων μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, που ζήτησε αφενός την απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι θα αφανίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και αφετέρου τη συνάντηση με τους κυβερνητικούς βουλευτές για να τους παρουσιάσουν οι φορείς τις απόψεις τους.

Ο Σπύρος Μωρακέας εξέφρασε θετική άποψη για την πραγματοποίηση της συνάντησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους φορείς, τόνισε ωστόσο ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τέτοιου είδους συναντήσεις αλλά με την επιστροφή των εκπροσώπων των κεντρικών φορέων στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά το αίτημα για την απόσυρση του προσχεδίου ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό δεν είναι λογικό και αντίθετα σημείωσε ότι το προσχέδιο στηρίζεται σε μια δίκαιη βάση όσον αφορά τη συμμετοχή όλων των κλάδων για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος.
Ο Κώστας Μαργέλης παρατήρησε από την πλευρά του ότι το προσχέδιο έχει συναντήσει την καθολική αντίδραση όλων των φορέων και τάξεων, ωστόσο ο Σπύρος Μωρακέας διαφώνησε υποστηρίζοντας ότι η αντίδραση δεν είναι καθολική και αντίθετα είπε η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν έχει πάρει τέτοια θέση.


Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με εμφανώς μικρότερη συμμετοχή όμως σε σχέση με την προηγούμενη συνέλευση, πριν από δύο εβδομάδες περίπου. Εκεί τοποθετήθηκαν κατά του προσχεδίου για το ασφαλιστικό ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος των Συμβολαιογράφων, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και άλλοι φορείς. Ωστόσο από τη συζήτηση που ακολούθησε φάνηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις τόσο για τη μορφή των κινητοποιήσεων όσο και για το ίδιο το διεκδικητικό πλαίσιο.
Στ.Μ.