Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 15:30

Υπηρεσιακό αυτοκίνητο σκουριάζει στο αμαξοστάσιο, ως όμηρος των εγωισμών Νίκα-Τατούλη

ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ 
Υπάλληλοι Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αναγκάζονται, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους, να μετακινούνται σε μακρινές αποστάσεις με τα δικά τους αυτοκίνητα αλλά την ίδια ώρα υπηρεσιακό όχημα μένει στάσιμο σχεδόν τρία χρόνια εξαιτίας των εγωισμών του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα…

Πρόκειται για το όχημα με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΗ 2957, το οποίο το 2011 παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να χρησιμοποιείται για τους ελέγχους που κάνουν δημοτικές Υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν και τους άλλους Δήμου του Νομού, όπως η Πολεοδομία της Καλαμάτας.
Το 2013 η Περιφέρεια Πελοποννήσου αρνήθηκε να ανανεώσει την παραχώρηση του οχήματος στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος όμως από τότε κρατάει το αυτοκίνητο κλειδωμένο στο αμαξοστάσιό του!...
Το θέμα έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, ζητώντας απαντήσεις από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς.
Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι είναι απαράδεκτο το αυτοκίνητο να μένει κλειδωμένο και οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν τα δικά τους για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους και ζήτησε να συνεννοηθούν επιτέλους ο Δήμος με την Περιφέρεια ώστε να κινηθεί και πάλι το όχημα.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στην απάντησή του απέφυγε να απαντήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα και έκανε γενική αναφορά, τονίζοντας δεν μπορεί ο Δήμος Καλαμάτας να επωμίζεται ολόκληρο το κόστος προκειμένου οι δικές του υπηρεσίες και οι υπάλληλοί του να κάνουν έργο που αφορούν άλλους Δήμους. Επιπλέον δε υπαινίχθηκε ότι ο Δημήτρης Φαββατάς με την ερώτησή του με έμμεσο τρόπο παίρνει το μέρος της Περιφέρειας αντί να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Δήμου.
Ωστόσο, το αυτοκίνητο εξακολουθεί να μένει κλειδωμένο στο αμαξοστάσιο του Δήμου, στην όχθη του Νέδοντα…
Στ.Μ.