Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 16:29

Χάρβαλο τα αποδυτήρια του κολυμβητηρίου, παράπονα και για τη μισή κλειστή πισίνα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥ 
Μια κατάσταση ερειπίου, που εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για την υγεία των αθλούμενων, περιγράφει αναγνώστης μας, όσον αφορά τα αποδυτήρια και τα ντους του δημοτικού κολυμβητηρίου. Ο ίδιος τονίζει ακόμη ότι υπάρχει πρόβλημα με τη πισίνα που είναι κλειστή η μισή, με αποτέλεσμα στην υπόλοιπη μισή να στριμώχνονται οι αθλητές των Συλλόγων και οι μεμονωμένοι πολίτες που πηγαίνουν να αθληθούν κατά τις ώρες που το κολυμβητήριο είναι ανοιχτό για το κοινό…

«Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας στέλνω, τα τζάμια είναι σπασμένα εδώ και χρόνια, θέρμανση δεν υπάρχει εδώ και χρόνια, το πάτωμα αποτελείται από μωσαϊκό και πλακάκια ενώ θα έπρεπε να είναι αντιολισθητικό, πολλές φορές παιδάκια που τρέχουν γλιστράνε και πέφτουν. Σε κάποια αποδυτήρια δεν υπάρχουν πόρτες, άλλες σαπίζουν, από το ταβάνι πέφτουν σοβάδες και οι σωληνώσεις στάζουν σκουριά. Σπασμένα πλακάκια στον χώρο με τις ντουζιέρες, δεν υπάρχει σιφόνι στο πάτωμα και υπάρχουν μόνιμα νερά σε όλον τον χώρο, ποτέ δεν υπάρχει χαρτί τουαλέτας στις τουαλέτες και ακόμα και η εξωτερική πόρτα των αποδυτηρίων που οδηγεί στην πισίνα είναι χαλασμένη και δεν κλείνει», σημειώνει ο αναγνώστης μας, το όνομα του οποίου είναι στη διάθεση της Kalamata Journal.
Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τη μισή πισίνα που είναι κλειστή, ο αναγνώστης μας σημειώνει: «Από τις δέκα διαδρομές της πισίνας μόνο οι 5- 6 ανοίγουν τις ώρες του κοινού, μιας και οι υπόλοιπες διαδρομές είναι σκεπασμένες με θερμοκουβέρτες, για να μην υπάρχει, όμως μας λένε, πτώση της ήδη χαμηλής θερμοκρασίας του νερού. Όμως την ώρα του κοινού έρχονται και οι ομάδες των ΝΟΚ, Άργη και Νηρέα, με αποτέλεσμα να στριμώχνονται σε κάθε διαδρομή 6 - 7 άτομα του κοινού που κολυμπάνε με διαφορετικό ρυθμό και πρόγραμμα ο καθένας.
Μήπως μπορεί να βρεθεί βιώσιμη λύση και για την θέρμανση του νερού ή έστω τις ώρες που κολυμπάνε οι δημότες (12:00 με 16:00) να ανοίγουν όλες οι διαδρομές; Οι περισσότεροι δημότες έρχονται όλοι μετά τις 14:00 προφανώς λόγω εργασίας, ίσως θα μπορούσαν να δοθούν επιπλέον ώρες…».
Ο αναγνώστης μας σχολιάζει ότι στο δημοτικό κολυμβητήριο προπονούνται επί δεκαετίες αθλητές πανελλαδικών και διεθνών επιδόσεων και πως ακόμη και τώρα, που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, ιδιαίτερα από οικονομικής άποψης, οι Σύλλογοι και οι προπονητές «κάνουν θαύματα χωρίς μέσα, υλικά και πόρους και βγάζουν αθλητές και αθλήτριες που οι επιδόσεις τους είναι μοναδικές». Προσθέτει ότι ο σκοπός της επιστολής του είναι «να κινητοποιηθεί ο Δήμος, και με αφορμή και την προσπάθεια που κάνει για την ανάληψη της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης να επενδύσει και στον αθλητισμό για όλους τους δημότες της Καλαμάτας και όχι μόνο». Τέλος σχολίασε ότι «αν είναι αλήθεια ότι υπάρχει πλεόνασμα στο Δήμο ας γίνει μια μελέτη ανακατασκευής και συντήρησης του χώρου και για λόγους υγιεινής αλλά και αισθητικής».
Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκο Μπασακίδη, ο οποίος αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στα αποδυτήρια, σημείωσε όμως ότι έχει δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους. Ειδικότερα ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα γίνει η μόνωση στη ταράτσα του κτηρίου, ώστε να σταματήσει η εισροή υγρασίας και ακολούθως θα γίνουν επισκευές στον εσωτερικό χώρο.
Σε ό,τι αφορά την πισίνα που είναι κλειστή η μισή, ο Νίκος Μπασακίδης τόνισε ότι το κόστος για να διατηρείται ζεστό το νερό είναι τεράστιο και γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίγει ολόκληρη, τις ώρες που προπονείται το κοινό. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα με τον πολύ κόσμο που αθλείται τα μεσημέρια οφείλουν να το αντιμετωπίσουν οι Σύλλογοι, καθώς αυτοί έχουν την ευθύνη και για την προπόνηση των ομάδων τους αλλά και για την προπόνηση των μεμονωμένων πολιτών.
Στ.Μ. 

-

-