Τρίτη, 22 Μαϊος 2012 18:52

Ο κόσμος πτωχεύει αλλά ο Δήμος Καλαμάτας αύξησε κατακόρυφα τις εισπράξεις του!

Δημήτρης Μπούχαλης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Μπούχαλης, αντιδήμαρχος Οικονομικών

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ

Στο Δήμο Καλαμάτας θα πρέπει να έρθουν και να παρακολουθήσουν μαθήματα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μπας και μάθουν πώς τα έσοδα βελτιώνονται σε περίοδο βαθιάς ύφεσης! Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το μεσημέρι ο αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης, οι εισπράξεις του Δήμου (όχι από το κράτος) το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2011 ήταν αυξημένες κατά 50% και συγκεκριμένα ανήλθαν στις 882.000 ευρώ από 592.000 ευρώ που ήταν πέρσι το πρώτο τρίμηνο!

Το ερώτημα που γεννάται είναι που βρέθηκαν τα λεφτά και αυξήθηκαν οι εισπράξεις. Πάντως, ο Δημήτρης Μπούχαλης ανέφερε ότι πρόκειται για αποτέλεσμα του νοικοκυριού που γίνεται και όχι για φοροεισπρακτικό κυνήγι.
«Στη δεδομένη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τη στιγμή που τα οικονομικά του κράτους βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο, ο Δήμος Καλαμάτας με τη χρηστή, στοχευμένη και νοικοκυρεμένη διαχείριση, στέκεται όρθιος, παρά τις περικοπές από την κεντρική κυβέρνηση, που έφτασαν το 2011 σε ποσοστό 50% σε σχέση με το 2010, ενώ ακόμη μεγαλύτερες είναι οι περικοπές για το 2012», σχολίασε σχετικά ο Δημήτρης Μπούχαλης. Πρόσθεσε επίσης ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ισολογισμού του 2011, έχει επιτευχθεί μείωση των δανείων και των υποχρεώσεων προς προμηθευτές, άνω των 2.000.000 ευρώ.
Με την ευκαιρία, όμως, ο Δημήτρης Μπούχαλης απεύθυνε μια «αυστηρή και τελευταία προειδοποίηση», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, προς τους επαγγελματίες της κεντρικής πλατείας και των πεζόδρομών της, του Ιστορικού Κέντρου, της Ναυαρίνου και της μαρίνας, οι οποίοι έχουν να πληρώσουν τουλάχιστον δύο χρόνια, για τους κοινόχρηστους χώρους που εκμεταλλεύονται. Ο αντιδήμαρχος τους κάλεσε να πάνε άμεσα στο Δήμο και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, διαφορετικά ο Δήμος θα απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα και θα απελευθερώσει τους χώρους. Ο κ. Μπούχαλης σημείωσε ότι «για εμάς αποτελεί μείζον θέμα, καθώς κατά πρώτον εκμεταλλεύονται κοινόχρηστο χώρο, τον οποίον στερούν από τους δημότες χωρίς να καταβάλουν τα προβλεπόμενα τέλη, και κατά δεύτερον δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με άλλους γειτνιάζοντες επαγγελματίες, οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, στερώντας ακόμη ακόμη και τη δυνατότητα στο Δήμο να προβεί σε μείωση τελών».
Στ.Μ.