Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 13:00

Φεύγει για Ελληνικό άλλο ένα φορτίο βοήθειας για τους πρόσφυγες

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Με προορισμό τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού φορτώθηκαν πριν από λίγο τα είδη ανάγκης που συγκέντρωσε αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες. Η υπεύθυνη για την παραλαβή των πραγμάτων, Ναυσικά Λαγωνικάκου, μιλώντας στην Kalamata Journal, χαρακτήρισε συγκινητική την ανταπόκριση του κόσμου, που πολλές φορές προσφέρει ακόμη και από το υστέρημά του έστω και ένα κουτί γάλα...

Πρόσθεσε δε ότι η συγκέντρωση βοήθειας στην οδό Αριστοδήμου 70 (1ος όροφος) συνεχίζεται τα πρωινά 11.00 με 1.00, ενώ στη λίστα προστίθενται και νέα είδη όπως:

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΕΛΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΟΣΠΡΙΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΡΥΖΙ
ΧΑΡΤΙ Α4
ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ
ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ
ΚΗΡΟΜΠΟΓΙΕΣ
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΧΑΡΤΙ ΓΚΟΦΡΕ - ΓΛΑΣΕ - ΒΕΛΟΥΤΕ
ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΕΣ
ΚΟΛΛΕΣ ΣΤΙΚ
ΓΟΜΕΣ
ΜΟΛΥΒΙΑ
ΣΚΗΝΕΣ ΑΔΙΑΒΡΟΧΕΣ (4 ατόμων)
ΕΣΩΡΟΥΧΑ
ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ για ΒΡΕΦΗ & ΠΑΙΔΙΑ
ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΚΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ

Με αφορμή τα είδη που συγκεντρώθηκαν αυτές τις μέρες από απλούς πολίτες και φορείς, η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες σημειώνει σε ανακοίνωσή της:
«Ευχαριστούμε για την άμεση και ειλικρινή βοήθεια που προσφέρατε!! Οι ανάγκες σε είδη συνεχίζουν να υπάρχουν και η δράση της Πρωτοβουλίας θα συνεχιστεί. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και συνεισφέρει στην προσπάθειά μας, με όχημα του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να πραγματοποιηθεί η αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης. Επίσης, το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας, την Κοινωνική Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο για την συνεισφορά τους σε φάρμακα και είδη ατομικής υγιεινής. Επίσης, την ΡΑΚΙ (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση) Τριφυλίας για την προσφορά σε τρόφιμα και αναλώσιμα. Πάνω από όλα, ευχαριστούμε ξεχωριστά κάθε πολίτη που προσήλθε και πρόσφερε απλόχερα ό,τι είχε δυνατότητα, παραδίδοντας έτσι μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης». 
Μ.Ν.