Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 19:17

Στην Πελοπόννησο η επόμενη διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

«ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ» 
«Η βασική μας προτεραιότητα είναι η ανασυγκρότηση της φιλίας των δύο λαών και η εδραίωση θεσμικής και ισότιμης συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών φορέων, η οποία δεν θα επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις και τις μεταβαλλόμενες διακρατικές σχέσεις, με πιστή τήρηση των κανόνων και των αξιών της Ευρώπης», τόνισε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε επαφές που έγιναν για θέματα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης…

Αποφασίστηκε η επόμενη, 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, να πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο από τις 3 έως τις 5 Νοέμβρη.
Οι επαφές έγιναν στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε στρατηγική τη συνεργασία των Περιφερειών και των Δήμων Ελλάδας και Γερμανίας «καθώς υιοθετεί και προωθεί μια τελείως διαφορετική αντίληψη για τη δημιουργία ενός διαφορετικού πεδίου πολιτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην ανάγκη να υπάρξει ειδική μέριμνα στις εργασίες της 6ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για το προσφυγικό ζήτημα. «Είναι μεγάλη ευκαιρία μέσα από συνεννόηση να καταλήξουμε ως αυτοδιοικητικοί θεσμοί σε έναν κοινό οδικό χάρτη ενεργειών εφόσον εμείς είμαστε αυτοί που θα το διαχειριστούμε».
Στις επαφές συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε., ο Γεώργιος Πατούλης, πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., η Tania Struve, γενική διευθύντρια του Γραφείου των Γερμανικών Επαρχιών στις Βρυξέλλες, ο Frank Endelmann, δήμαρχος Στάιναχ, συντονιστής Δημάρχων της Γερμανίας, ο Lothar Grobklaus, συντονιστής δημάρχων της Γερμανίας, ο Χρήστος Λαζαρίδης, διευθυντής του Γραφείου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα, ο Christoph Scumacher και η Barbara Baumbach από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, ο Χριστόδουλος Μαμσάκος, δήμαρχος Δράμας και συντονιστής δημάρχων της Ελλάδας, ο Χαράλαμπος Κουταλάκης, διευθυντής της ΕΝ.Π.Ε.