Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 15:45

Γόντικας: Νικολάκου-Μπούζα ανέχονται βιομήχανοι να στοχοποιούν υπαλλήλους

Γόντικας: Νικολάκου-Μπούζα ανέχονται βιομήχανοι να στοχοποιούν υπαλλήλους

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΧΛΗΣΗ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ 
Η περιφερειακή αρχή ανέχεται ιδιοκτήτες πυρηνελαιουργείων να στοχοποιούν υπηρεσιακά στελέχη αλλά και πολιτικά πρόσωπα στη Μεσσηνία, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Γόντικας, απαντώντας στην αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και στη συντονίστρια έργου και αποτελεσματικότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα. Αφορμή για την απάντησή του έδωσαν ανακοινώσεις της Ντίνας Νικολάκου και της Αντωνίας Μπούζα, σύμφωνα με τις οποίες ο Νίκος Γόντικας με τις αναφορές του κατά της περιφερειακής αρχής στοχοποιεί τους εκπροσώπους της απέναντι στους πολίτες…

Ο Νίκος Γόντικας υποστηρίζει ότι οι εκπρόσωποι πυρηνελαιουργείων, σε κείμενό τους προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, στοχοποίησαν υπαλλήλους και πολιτικά πρόσωπα, εννοώντας προφανώς τους υπαλλήλους που εισηγήθηκαν προτάσεις με σκοπό τη βελτίωση του πλαισίου για τη μείωση της όχλησης των πυρηνελαιουργείων αλλά και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, που ήταν υπεύθυνη για την εισήγηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θέμα το οποίο τελικά δεν πέρασε από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Πέρα από αυτά, ο Νίκος Γόντικας επιμένει ότι πυρηνελαιουργοί λειτουργούν ασύδοτα και η περιφερειακή αρχή τους ανέχεται.

Ειδικότερα, σε σχετική δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώνει: «Η υπόθεση των πυρηνελαιουργείων αναδεικνύει, το χαρακτήρα του αστικού κράτους σε όλο του το μεγαλείο. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα ποδάρια τους, Περιφερειακές και Νομαρχιακές Αρχές, διαμόρφωσαν και ανέχτηκαν την ασύδοτη δράση των πυρηνελαιουργών. Ρυπαίνουν χρόνια την ατμόσφαιρα, τα επίγεια και υπόγεια νερά, λειτουργούν εγκαταστάσεις και μονάδες χωρίς αδειοδοτήσεις, δεν έχουν νομοθετηθεί ανώτατα όρια εκπομπών επικίνδυνων ουσιών από τα πυρηνελαιουργεία κ.α.

Αρνούνται οι βιομήχανοι να πληρώσουν ακόμα και κάποια ευτελή πρόστιμα για δεκάδες παραβάσεις που διαπιστώνουν κλιμάκια έλεγχου, γιατί ισχυρίζονται ότι αυτά που βιώνουν οι κάτοικοι είναι μια «οπτική ρύπανση»!!! Αυτά δηλώνει ο εκπρόσωπός τους στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 12-09-2011 και συνεχίζει ο βιομήχανος «διότι αν πάρεις αυτό που φαίνεται, ο άσπρος ο υδρατμός και το υγροποιήσεις, θα βγάλεις ένα νερό το οποίο θα είναι, όπως αυτό στο ποτήρι που πίνουμε. Δεν είναι ανθυγιεινό»!!!

Στη συνεδρίαση του ΠεΣυ στις 24-07-2017 οι πυρηνελαιουργοί με τον αριθμό πρωτοκόλλου 19394/44467/24-07-2017 έγγραφό τους απαίτησαν να μην παρθεί καμία απόφαση, να μην ψηφιστούν ούτε αυτά τα 13 στοιχειώδη μέτρα που πρότεινε η Υπηρεσία.

Η πλειοψηφία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) με εντολή Τατούλη έσπευσαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των πυρηνελαιουργών και δεν υπερψήφισαν τα 13 μέτρα, που πρότεινε η εισήγηση.

Επειδή αποκαλύπτουμε αυτά τα απλά πράγματα «τρελαίνονται» οι συγκεκριμένες κυρίες και σπεύδουν με αυτά τα άθλια κείμενα να μας επιτεθούν.

Ας μην μιλάνε για στοχοποίηση αυτοί που ανέχονται γραπτά και προφορικά οι βιομήχανοι να στοχοποιούν υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα στη Μεσσηνία.

Τρέμουν την λαϊκή αγανάκτηση και οργή, όπως τρέμει παντού και πάντα το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, όταν αποκαλύπτεται.

Να είναι σίγουρες οι κυρίες ότι, αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι θα πάρουν στα δικά τους χέρια την προστασία της υγείας των ίδιων και των παιδιών τους, την προστασία του περιβάλλοντος, θα απαιτήσουν και θα επιβάλουν το κράτος να καθορίσει στα πυρηνελαιουργεία συγκεκριμένες τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές.