Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 20:07

Γερμανοί στον Τατούλη για τη διοργάνωση της νέας Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Ο BerndVohringer, δήμαρχος του Sindelfingen, όπου θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβρη η 7η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, στη Τρίπολη, για τη προετοιμασία της νέας συνάντησης. Κατά τη συνεργασία του με το Γερμανό δήμαρχο ο περιφερειάρχης υποστήριξε ότι «η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει πλέον καθιερωθεί στη συλλογική συνείδηση ως ένα κρίσιμο θεμέλιο της Ελληνογερμανικής Φιλίας και Συνεργασίας»…

Κοινή διαπίστωση κατά τη συνάντηση στο γραφείο του περιφερειάρχη, όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, «ήταν ότι η διοργάνωση της προηγούμενης Διάσκεψης στην Πελοπόννησο και το Ναύπλιο ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του θεσμού και αυτή, η οποία έδωσε νέα προοπτική εμβάθυνσης και αποτελεσματικότητας της συνεργασίας Ελληνικών και Γερμανικών αυτοδιοικητικών φορέων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πλέον έχουν αρθεί όλες οι αμφισβητήσεις που αντιμετώπισε ο θεσμός, σημείωσε ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να έχει σημείο αναφοράς την πολιτισμική προσέγγιση των δύο χωρών και τη συνεργασία των Περιφερειών και των Δήμων, όχι στο επίπεδο της ανταλλαγής επιχειρηματικών σχεδίων, αλλά καλών πρακτικών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ακόμη ότι μέριμνα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα πρέπει να αποτελέσει η ανάπτυξη της εκατέρωθεν αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από το σύνδρομο των δύο παγκοσμίων πολέμων, αλλά και η υπεράσπιση από τους ΟΤΑ της παράδοσης και του πολιτισμού της Ευρώπης.

Ο Δήμαρχος του Sindelfingen κ. Vohringer από την πλευρά του εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το Ευρωπαϊκό περιεχόμενο της Συνέλευσης και πρότεινε οι θεματικοί άξονες που έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου να αποτελέσουν αντικείμενο αναλυτικής συζήτησης κατά τη διάρκεια της προσεχούς Διάσκεψης».