Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 20:39

Μισόλογα Αλειφέρη για την ακύρωση του διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών

Μισόλογα Αλειφέρη για την ακύρωση του διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΑ 
Απέφυγε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Διοικητήριο, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, να δηλώσει ξεκάθαρα την αντίθεσή της με την ακύρωση του διαγωνισμού της Περιφερειακής Ενότητας για τη μεταφορά των μαθητών. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για να γίνει νέος, με άλλους όρους, κοινούς για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Φέρεται δε να ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ότι ο διαγωνισμός της Μεσσηνίας ήταν «φωτογραφικός». Η Ελένη Αλειφέρη υπερασπίστηκε τους υπαλλήλους που κατάρτισαν τους όρους του διαγωνισμού και σχολίασε, προφανώς απευθυνόμενη και στην Οικονομική Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου: «Τα περί του τι πρέπει να έχει και τι δεν πρέπει να έχει ένας διαγωνισμός είναι νομικά θέματα και θα συνιστούσα σε όλους και σε όλες, σε όλες και σε όλους, υπηρεσιακούς, αιρετούς, δημοσιογράφους και πολίτες, να αφήσουμε τους ειδικούς να τοποθετηθούν. Τα νομικά θέματα είναι απέραντα και κανείς δεν μπορεί να έχει τη βεβαιότητα ότι τα έχει κατακτήσει και έχω πει ότι ακόμα και τα δικαστήρια άγονται σε κρίσεις που ακυρώνονται στη συνέχεια»...

Πάντως η Ελένη Αλειφέρη ξεκαθάρισε ότι «έχω μια απόφαση ενός συλλογικού οργάνου και είμαι υποχρεωμένη αυτή την απόφαση να την εκτελέσω», αναφερόμενη στην ακύρωση του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή. Σε άλλο σημείο όμως των δηλώσεών της άφησε και πάλι σκιές για το πόσο τεκμηριωμένη είναι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σχολιάζοντας: «Θεωρώ πολύ σωστό και ορθό να αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή. Με τις εισηγήσεις που απαιτούνται. Ποιες απαιτούνται; Με τη γνωμοδότηση δικηγόρου; Με τη γνωμοδότηση διευθυντού; Από εκεί και μετά, το πώς κατέληξε η Οικονομική Επιτροπή, που είναι το ανώτερο όργανο που αποφασίζει για αυτά τα θέματα, είναι θέμα δικό της».

Πέρα απ’ αυτά όμως, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών δεν είναι ο διαγωνισμός αλλά οι όροι που επιβάλλει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και ειδικότερα η ανοχή μεγάλου χρόνου αναμονής των μέσων μεταφοράς από τους μαθητές, οι μεγάλες αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν οι μαθητές προκειμένου να φτάσουν στο σημείο επιβίβασης στο μεταφορικό μέσο κ.ά

Η μεταφορά των μαθητών ξεκίνησε φέτος με την παράταση των περσινών συμβάσεων και όπως ανακοίνωσε η κ. Αλειφέρη, έχουν ξεκινήσει τα 30 μισθωμένα λεωφορεία που υπήρχαν πέρσι, καθώς και τα 100 από τα 200 δρομολόγια ταξί. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, συνέχισε, θα ξεκινήσουν άλλα 60 έως 70 δρομολόγια ταξί, ενώ 30 δρομολόγια ταξί θα διακοπούν γιατί δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο, δηλαδή μαθητές για μεταφορά.

Τέλος σημείωσε ότι πρόβλημα ενδέχεται ή αναμένεται να υπάρξει με τη μεταφορά κάποιων νηπίων και προνηπίων, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα δρομολόγια των συμβάσεων έχουν παραταθεί, καθώς και με μαθητές αμέα, ιδιαίτερα παιδιών που από το ειδικό σχολείο Καλαμάτας φέτος θα φοιτήσουν στο ειδικό επαγγελματικό εργαστήρι Καλαμάτας.
Στ.Μ.