Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 18:43

Ούτε η κυβέρνηση ζητάει βελτιώσεις στη σύμβαση για τα σκουπίδια, υπονοεί η Νικολάκου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ 
Δεν πρόκειται να αλλάξει η σύμβαση για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογραμμίζει η θεματική αντιπεριφεριάρχης Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας στον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία, Τάσο Παπαζαχαρία, ο οποίος προηγουμένως είχε καταγγείλει με επιστολή του τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, επειδή στη σύμβαση δεν μπαίνουν οι βελτιώσεις που προέκυψαν ύστερα από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την εταιρία που κέρδισε το διαγωνισμό. Η κ. Νικολάκου σε γραπτή της δήλωση τονίζει ότι αφενός η σύμβαση δεν μπορεί να αλλάξει μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού και την έγκρισή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφετέρου αφήνει να εννοηθεί ότι και η ίδια η κυβέρνηση δεν ζητάει να γίνουν αλλαγές, καθώς προτρέπει τον κ. Παπαζαχαρία «για το τι έχει συζητήσει ο Περιφερειάρχης με την Κυβέρνησή, ας ρωτήσει την κυβέρνησή του»…

Ειδικότερα η γραπτή δήλωση - απάντηση της κ. Νικολάκου στον κ. Παπαζαχαρία έχει ως εξής: «Δύο χρόνια χρειάστηκαν για να κάνει τη μεγάλη του «κωλοτούμπα» ο συντονιστής του Σύριζα σ’ ότι αφορά το σχέδιό μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και χαιρόμαστε που πλέον το αποδέχεται ως το μόνο έργο υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και αυτό που θα καθαρίσει την Πελοπόννησο από τη μαφία των σκουπιδιών.

Είναι αδιανόητο να θεωρεί ότι οι ιδεοληψίες του, η ευκαιριακή και δόλια μικροκομματική του συμπεριφορά και τα προσωπικά του στοιχεία με τις δεύτερες και τρίτες σκέψεις του, μπορούν να τεθούν υπεράνω της νομιμότητας, επιχειρώντας να επιρρίψει τις δικές του ευθύνες στον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή αρχή που διαρκώς δικαιώνονται από τις εξελίξεις.

Είναι επίσης θράσος να εγκαλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί σε όλα τα στάδια του έργου έχει τηρήσει παραδειγματικά τη νομιμότητα, Ελληνική και Ευρωπαϊκή.

Του ξαναλέμε και οφείλει αυτή τη φορά να το παραδεχτεί δημόσια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε ένα διεθνή διαγωνισμό υποδειγματικά, απ’ τον οποίο προέκυψε η σύμβαση του έργου. Η σύμβαση αυτή έχει εγκριθεί ως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα, έστω και ως απλός πολίτης, να προτρέπει δημόσια την Περιφέρεια να παραβιάσει αυτή την απόφαση;

Τι συμφώνησε η Κυβέρνηση με την ανάδοχο εταιρεία στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, χωρίς τη συμμετοχή της Περιφέρειας, είναι δικό τους ζήτημα. Η Περιφέρεια έχει την ευθύνη να υλοποιήσει αυτά ακριβώς που προβλέπει ο διεθνής διαγωνισμός, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το έργο δεν θα μπορέσει ποτέ να υλοποιηθεί και θα συνεχίσει το έργο της η μαύρη μαφία των σκουπιδιών.

Το ψέμα του είναι συνειδητό και απροκάλυπτο. Εκφράζει την πιο επικίνδυνη μορφή λαϊκισμού για να παραπληροφορήσει τους πολίτες, οι οποίοι όμως είναι προφανές ότι δεν παρασύρονται.

Του εφιστούμε την προσοχή ότι ως πολίτης και ως πολιτευτής δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα να συμπεριφέρεται κατ’ αυτό τον τρόπο. 

Για το τι έχει συζητήσει ο Περιφερειάρχης με την Κυβέρνηση, ας ρωτήσει την Κυβέρνησή του».