Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 16:58

Επιμένουν τα ταξί κατά της Περιφέρειας για την ακύρωση του διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών

«Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ» 
Το κλίμα έντασης και αντίδρασης διατηρείται, ιδιαίτερα από την πλευρά του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας προς την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, για τη ματαίωση του διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών. Χθες η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, ανακοίνωσε ότι η προσφυγή του Συνδέσμου, για την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας με την οποία ματαιώθηκε ο διαγωνισμός, απορρίφθηκε. Σήμερα ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η προσφυγή δεν απορρίφθηκε αλλά η επιτροπή στην οποία υποβλήθηκε έκρινε τον εαυτό της ως αναρμόδιο για να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης. Επιπλέον ο νομικός σύμβουλος, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, τονίζει ότι η περιφερειακή αρχή έχει εγκλωβιστεί σε νομικά αδιέξοδα και πως η ουσία της υπόθεσης είναι ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα διοικητικής και δικαστικής κρίσης…

Χθες η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, τόνισε ότι ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει με τους ίδιους όρους, με την ίδια νομοθεσία και για τις πέντε Περιφερειακής Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εκτίμησε ότι μέσα στο Νοέμβρη θα είναι έτοιμες οι διακηρύξεις για τους διαγωνισμούς αυτούς και πως το έργο που θα ανατεθεί θα έχει διάρκεια τριών ετών.

Ωστόσο η Ντίνα Νικολάκου σημείωσε ότι «το νομικό πλαίσιο θέλει αρκετή έρευνα και διευκρινήσεις» και πως όλες οι Περιφέρειες της χώρας θέτουν σχετικά ερωτήματα, καθώς και ότι οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι δεν διευκρινίζουν τα πράγματα και αντίθετα δημιουργούν επιπρόσθετα θέματα. Παρόλα αυτά υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια οφείλει να τηρήσει το νομικό πλαίσιο και τόνισε ότι το κυρίαρχο ζήτημα είναι η εξυπηρέτηση των μαθητών, η μεταφορά τους με ασφάλεια και τις ώρες που πρέπει.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με αφορμή τις δηλώσεις της Ντίνας Νικολάκου ο δικηγόρος Χρήστος Παναγιωτόπουλος εξέδωσε σήμερα την εξής γραπτή ανακοίνωση: «Με αφορμή δηλώσεις της κ. Νικολάκου για τη μεταφορά μαθητών, σε σχέση με προσφυγή που είχε ασκήσει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ ΔΧ Καλαμάτας, η Δικηγορική Εταιρεία Παναγιωτόπουλος – Δημοπούλου, σαν νομικός παραστάτης των προσφευγόντων, εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση:

Δυστυχώς, το πρίσμα της πολιτικής εντύπωσης για μια ακόμα φορά παρερμήνευσε ή, ακριβέστερα, διαστρέβλωσε την ουσία μιας καθαρά νομικής υπόθεσης, όπως είναι η νομιμότητα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ακύρωσε τον προκηρυχθέντα διαγωνισμό της Π.Ε. Μεσσηνίας για τη μεταφορά των μαθητών.

Οι δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου αντιπαρέρχονται την πραγματικότητα, ότι δηλαδή δεν υπάρχει απόρριψη της ουσίας της προσφυγής, που κατέθεσε μεταξύ άλλων και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ ΔΧ Καλαμάτας, αλλά μόνο αρνητική κρίση τής Επιτροπής για την αρμοδιότητά της να αποφανθεί ακριβώς για την ίδια την ουσία της υπόθεσης. Και ανεξάρτητα, πάντως, από την νομική βασιμότητα της απόφασης αυτής (ο σχολιασμός της οποίας θα ήταν άκαιρο και εσφαλμένο να γίνει στην παρούσα χρονική στιγμή χωρίς τη γνώση του ακριβούς περιεχομένου της), σε κάθε περίπτωση οι προσφεύγοντες κατέγραψαν την πρώτη σημαντική επιτυχία τους, αφού η νομιμότητα της ακυρωτικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου παραμένει εκκρεμής και η τελευταία εγκλωβισμένη στα νομικά της αδιέξοδα, όπως αυτό προέκυψε και από τις δηλώσεις της κας Αντιπεριφερειάρχη, η οποία μίλησε για την ανάγκη περαιτέρω μελέτης και διευκρίνησης του σχετικού νομικού πλαισίου. Εξάλλου, για ποια νομιμότητα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής μπορούμε να μιλάμε όταν σήμερα βρισκόμαστε σε καθεστώς παρατάσεως παλαιότερων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών και με την ουσία της υπόθεσης ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα διοικητικής και δικαστικής κρίσης;»
Στ.Μ.