Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 16:21

«Τσιμπήματα» Περιφέρειας-Δήμου για τα κουνούπια στη Γιάλοβα…

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες μεγάλη επιχείρηση κουνουποκτονίας στη Γιάλοβα, ωστόσο το πρόβλημα που εμφανίστηκε στην τουριστική αυτή περιοχή έχει προκαλέσει την ανταλλαγή ανακοινώσεων με «τσιμπήματα» μεταξύ του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη και του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά.

Ο πρώτος με ανακοίνωσή του τόνισε ότι το πρόβλημα με τα κουνούπια έχει γίνει πολύ σοβαρό στη Γιάλοβα και κατέστησε ως υπεύθυνη για την αντιμετώπισή του την Περιφέρεια. Ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε σήμερα ότι όση ευθύνη έχει η Περιφέρεια άλλη τόση έχει και ο Δήμος και τον κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες του, δηλαδή να υποβοηθάει και να παρακολουθεί το έργο της κουνουποκτονίας.
Ο Παναγιώτης Αλευράς τόνισε ότι στη Γιάλοβα μέχρι πριν από μία εβδομάδα περίπου η κατάσταση ήταν πολύ ικανοποιητική, χάρη στις προσπάθειες που έγιναν από την Περιφέρεια για τον καθαρισμό αποστραγγιστικών έργων, στα οποία λίμναζαν νερά και είχαν γίνει εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών. Το πρόβλημα με τα κουνούπια τις τελευταίες ημέρες είπε ότι οφείλεται στον καύσωνα και ειδικότερα στα εκτεταμένα ποτίσματα που γίνονται, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για να σχηματισθούν νέα σμήνη κουνουπιών.
Όσον αφορά το αίτημα του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, για την αξιοποίηση εναέριων μέσων για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αεροψεκασμοί γιατί αυτοί γίνονται όταν υπάρχουν προνύμφες και τέτοιο πρόβλημα δεν έχει καταγραφεί από την εταιρία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.
Επιπλέον, ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι από χθες πέντε συνεργεία κάνουν στη Γιάλοβα ακμαιοκτονία και ήδη η κατάσταση βελτιώνεται, ενώ σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η επιστημονική επιτροπή του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το οποίο αναγνώρισε ότι συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό.
Στ.Μ.