Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 16:19

Στην κυκλοφορία το Αλλαγή-Θουρία, σε ενάμιση μήνα το Παραδείσια-Τσακώνα

Στ. Αναστασόπουλος, Π. Τατούλης, Κ. Χατζηδάκης, Π. Νίκας Στ. Αναστασόπουλος, Π. Τατούλης, Κ. Χατζηδάκης, Π. Νίκας

ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Ασφαλής και γρήγορος είναι ο αυτοκινητόδρομος Αλλαγής-Θουρίας, που παραδόθηκε το πρωί στην κυκλοφορία, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία των διοδίων, με 1,40 ευρώ. Για την παράδοση του δρόμου έγινε τελετή παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Σταύρου Καλογιάννη, καθώς και του Λεωνίδα Μπόμπολα, που είναι διευθύνων σύμβουλος της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας «Μορέας».

Ο υπουργός πριν μπει στη Μεσσηνία επισκέφθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, το τμήμα Παραδεισίων-Τακώνας, που ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου, με μικρή παράκαμψη στο ύψος της μεγάλης γέφυρας. Ο περιφερειάρχης επέμεινε ώστε στο τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας να κυκλοφορούν και τα λεωφορεία και οι νταλίκες, θέμα για το οποίο υπάρχει προβληματισμός, καθώς μπαίνουν ζητήματα ασφαλείας όσον αφορά στην κίνηση των συγκεκριμένων βαρέων οχημάτων στην παράκαμψη.
Το τμήμα Αλλαγής-Θουρίας έχει μήκος 22 χιλιομέτρων περίπου και διανύεται μέσα σε μόλις εννέα λεπτά. Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί και ο κλάδος προς Μεσσήνη.
Παρά τις προετοιμασίες που είχαν γίνει προκειμένου να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα φιέστα για την παράδοση του δρόμου, το πρόγραμμα χάλασε και αντί να έρθει ο υπουργός στο Δημαρχείο και μετά να πάει στο ΣΕΑ Αρφαρών για την παράδοση του δρόμου έγινε το αντίθετο. Μετά την παράδοση ωστόσο ο υπουργός ήρθε στην Καλαμάτα και ειδικότερα στο Νέδοντα, εκεί που φτιάχνονται τα βάθρα για τη μεγάλη γέφυρα του περιμετρικού δακτυλίου.
«Είναι μια ημέρα χαράς και για τη Μεσσηνία σήμερα και για την Καλαμάτα ιδιαίτερα και για την Πελοπόννησο ολόκληρη», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας επίσης: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την ολοκλήρωση ενός έργου για το οποίο ο λαός μας είχε πολύ μεγάλη αγωνία και επιθυμία εδώ και πολλές δεκαετίες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από την ποιότητα του έργου. Βεβαίως η Καλαμάτα αλλάζει σελίδα μετά από αυτό το έργο».
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε από την πλευρά του: «Καλοδεχόμαστε τη σημερινή παράδοση, είμαστε εδώ όμως για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που έχει νομοθετήσει η Ελληνική Βουλή, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε καλύτερες ημέρες σε μια Περιφέρεια όπως η Πελοπόννησος, που για πολλές δεκαετίες από όλους τους πολιτικούς χώρους ήταν εντελώς παρατημένη».
Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης στο χαιρετισμό του, στο ΣΕΑ Αρφαρών, ανέφερε ότι ο δρόμος που παραδόθηκε έχει μεγάλη σημασία για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο αλλά και συναισθηματική αξία για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι ουσιαστικά ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας ολοκληρώνεται, κάτι που ο υπουργός σημείωσε ότι θα δώσει ώθηση ώστε να επανεκινηθούν και οι συμβάσεις παραχώρησης για τα υπόλοιπα μεγάλα οδικά έργα της χώρας, για τα οποία είπε ότι γίνονται δύσκολες διαπραγματεύσεις. Ακόμη ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι ο δρόμος που παραδόθηκε υποδηλώνει ότι «δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα των προβλημάτων και της κρίσης, αλλά και η Ελλάδα που παλεύει και τα καταφέρνει. Η Ελλάδα των έργων». Υποστήριξε ότι τα έργα αυτά θα δώσουν ανάπτυξη στον τόπο, θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα συμβάλουν στην ισότιμη περιφερειακή ανάπτυξη. Όπως είπε ο υπουργός, «είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και για τα συγκεκριμένα έργα και για να μείνει η Ελλάδα όρθια».
Στ.Μ.