Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 17:21

Ο Σταύρος Τσακίρης στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας

Ο Σταύρος Τσακίρης στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Ο σημαντικός σύγχρονος θεατρικός σκηνοθέτης, Σταύρος Τσακίρης, με στενούς δεσμούς με την Καλαμάτα, επιλέχθηκε ως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θέατρου Πατρών…

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Στη θέση του Κ. Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας εκλέχθηκε ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης. Ο κ. Τσακίρης έχει πλούσιο βιογραφικό, με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεγάλη διδακτική εμπειρία και πολλές σκηνοθεσίες σε Ελλάδα (με αρκετές συμμετοχές σε Επίδαυρο και Ηρώδειο) και στον διεθνή χώρο. Σημαντικό προσόν, η θητεία του σε δυο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Καλαμάτας και Κομοτηνής)», ανακοινώθηκε σήμερα από το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας.

Ο Σταύρος Τσακίρης πέρα από το ότι έχει υπηρετήσει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ως καλλιτεχνικός διευθυντής του, είναι και σύζυγος της Καλαματιανής θεατρολόγου Δήμητρας Πετροπούλου.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ήταν: Μίκαελ Ζάιμπελ, Χρήστος Στρέπκος, Θανάσης Θεολόγης, Σταύρος Τσακίρης, Σπύρος Κουβαρδάς, Χρίστος Κόκκινος και Χρήστος Κάλοου.