Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 08:00

Επίθεση Πατσαρίνου αντεπίθεση Νικολάκου

Επίθεση Πατσαρίνου αντεπίθεση Νικολάκου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Για δημιουργία εντάσεων προκειμένου να καλύψει την κακοδιαχείριση κατηγορεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος. Αφορμή η προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη για μία ακόμη φορά, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του...

«Συνεχίζεται δυστυχώς η ένταση στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τις ίδιες έντονες καταστάσεις που βιώνουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αντιμετωπίσαμε και χθες για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (15/3/2018).
Πιστεύουμε ότι αυτό, προφανώς, συμβαίνει γιατί αυτοί που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις, μιλάνε στις κάμερες και όχι στα ίδια τα όργανα, θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να πετύχουν επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Αυτό όμως αποβαίνει εις βάρος της επίλυσης των σοβαρών θεμάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και της ουσίας τους» αναφέρει ο κ. Πατσαρίνος και συνεχίζει:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, για μία ακόμη φορά, διαπιστώθηκε ο κακός συντονισμός και η κακή διαχείριση της διοίκησης σε μια σειρά από θέματα, που συζητήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή:
1. Μεταφορά των μαθητών: Παρά τις απανωτές υποσχέσεις ακόμη δεν είναι έτοιμη η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τη μεταφορά στις Περιφερειακές Ενότητες.
Επιπλέον, λόγω της καθυστέρησης στις πληρωμές (από τον Σεπτέμβριο του 2017) των δρομολογίων σε Ταξί και ΚΤΕΛ, σε διαγωνισμό με διαπραγμάτευση οι εκπτώσεις των ενδιαφερομένων περιορίστηκαν στο 1% - 2%, όταν σε αντίστοιχους προηγούμενους διαγωνισμούς η έκπτωση έφτανε το 50%!
2. Εξακολουθούν να έρχονται σοβαρά θέματα στην Οικονομική Επιτροπή προ ημερησίας, με αποτέλεσμα να μην συζητούνται και να μην αντιμετωπίζονται.
3. Συνεχίζονται τα ταξίδια και οι επισκέψεις των αιρετών της Περιφέρειας στο εξωτερικό για τουριστικούς και άλλους σκοπούς, δυστυχώς χωρίς να συμμετέχουν σε αυτά και υπηρεσιακοί παράγοντες».

Απάντηση Ντίνας Νικολάκου
Από την πλευρά της η θεματική αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου, σε απάντησή της, κατηγορεί για «άγνοια των θεμάτων και φοβική συμπεριφορά» τον κ. Πατσαρίνο.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωσή του, η κα Νικολάκου σημειώνει:
«Είναι πραγματικά απογοητευτικό ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής να είναι πολιτικά αφανής και να επιχειρεί με επικοινωνιακές κορώνες διαχειριστικών προσεγγίσεων να αποκτήσει πολιτική υπόσταση.
Μας προκαλούν εντύπωση τα ψεύδη που μεταχειρίζεται όταν, για κάθε θέμα το οποίο θέτει, έχει στις δημόσιες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής λάβει όλες τις απαντήσεις, τόσο από εμένα, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ειδικά για τους διαγωνισμούς μεταφοράς των μαθητών ενημερώθηκε ότι είναι έτοιμοι και ότι στις επόμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής θα έρθουν προς έγκριση τα τεύχη δημοπράτησης.
Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι για τα θέματα αυτά ο κ. Πατσαρίνος έχει άγνοια, αδυνατεί να τοποθετηθεί στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και απ’ την άλλη πλευρά με ιδιαίτερη ευχέρεια βγάζει ανακοινώσεις, μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Πλέον δεν μας κάνει καμία εντύπωση η συμπεριφορά του, που στερείται πολιτικής υπόστασης».