Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 10:04

Απάτες στην Περιφέρεια από αναδόχους έργων ισχυρίζεται η Λαϊκή Συσπείρωση

Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης, Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης, Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου

«ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΣΥ
Εξαιρετικά καταγγελτικό και σοβαρό περιεχόμενο έχει επιστολή που υπέβαλε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η περιφερειακή παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (Νίκος Γόντικας, Βαγγέλης Γούργαρης), η οποία μιλάει για κάλυψη απατών αναδόχων έργων που επανειλημμένως έχουν προσκομίσει παράνομα πιστοποιητικά ποινικού μητρώου, καθώς και για πληρωμή λογαριασμών έργων, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δύο φορές!...

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ηλία Στρατηγάκο, να μην λογοκρίνει τις επερωτήσεις των περιφερειακών παρατάξεων και να φέρει για συζήτηση στο Σώμα αυτές που έχει καταθέσει η παράταξή του για τους αναδόχους και τις πληρωμές λογαριασμών έργων.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση, στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΕΣΥ με τίτλο «Μην παρανομείτε κύριε Πρόεδρε. Φέρτε για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Επερώτηση», καταγγέλλει τα εξής: «Θυμίζουμε στον κ. Στρατηγάκο, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ότι, από καμία διάταξη του Καλλικράτη και του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν έχει το δικαίωμα σαν πρόεδρος να αξιολογεί και να λογοκρίνει, τις επερωτήσεις των Περιφερειακών Παρατάξεων.

Αν θέλει να καλύψει τον κ. Τατούλη και την κα. Νικολάκου παρανομώντας, ας απαντήσει αυτός στα ερωτήματα της επερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αρνείται να εισάγει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τα οποία είναι τα πιο κάτω:

  1. Γιατί καλύπτουν απάτες, όπως η προσκόμιση κατ’ επανάληψη στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και στην Οικονομική Επιτροπή από ανάδοχο εταιρεία πλαστών ποινικών μητρώων; Αφορούν τουλάχιστον τα έργα στη Λακωνία. Παράκαμψη Βουτιάνων-Γύθειο, Αρεόπολη, Γερολιμένα- Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αφισού.
  2. Πληρώθηκαν δυο φορές λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που διεκδικούν ανάδοχες κατασκευαστικές εταιρείες για έργα στη Πελοπόννησο; Όπως:
  • Τον 30ο λογαριασμό η ανάδοχος εταιρεία στο έργο παράκαμψης Βουτιάνων στη Λακωνία;
  • Τον 12ο λογαριασμό η ανάδοχος εταιρεία στο έργο Κουμπίλα-Λουλούδι στην Αρκαδία;

Ας μιλήσει για την ταμπακιέρα ο κ. Πρόεδρος και να αφήσει τα διαδικαστικά.

Να εισάγει στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο την επερώτηση της λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί διαφορετικά πολιτικά δε λειτουργεί σαν Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά σαν Πρόεδρος του Τατούλη, διαπράττοντας και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».