Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 19:23

Ξανά ο Πέτρος Τατούλης για ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας

Ξανά ο Πέτρος Τατούλης για ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ 
Καθημερινά εκπέμπει μηνύματα για συνεννόηση και συνεργασία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Είναι επιβεβλημένος ιστορία ο πολιτικός ρεαλισμός των συνθέσεων και της συνεννόησης, δήλωσε ο περιφερειάρχης κατά την ομιλία του στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας, στο Β’ Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, “στα ιστορικά ορόσημα του 19ου και του 20ου αιώνα που διαμόρφωσαν την οικονομική κατάσταση της χώρας εστίασε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Β’ Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα «Κρίσεις, πόλεμοι, πτωχεύσεις και προσδοκίες στο “σύντομο” ελληνικό 20ό αιώνα» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα.

Ο κ. Τατούλης παρουσίασε όλο το φάσμα της μετάβασης της χώρας, αποδεικνύοντας πώς οι δανειακές συμβάσεις και οι πτωχεύσεις της χώρας, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι τον 20 ο αιώνα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και πώς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην σημερινή οικονομική κρίση.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει για μία ακόμα φορά, πώς πρέπει να κυριαρχήσει η συνεννόηση, η συνεργασία και ο πολιτικός ρεαλισμός στις σημερινές εξελίξεις, ιδιαίτερα στα σημαντικά θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας.

Η διοργάνωση του συνεδρίου έγινε με πρωτοβουλία των Φοιτητών του Προπτυχιακού και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» με την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.