Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 16:35

Η Περιφέρεια δεν πληρώνει τους μικροεπαγγελματίες αλλά σπεύδει στις εντολές των επιχειρηματικών ομίλων

Η Περιφέρεια δεν πληρώνει τους μικροεπαγγελματίες αλλά σπεύδει στις εντολές των επιχειρηματικών ομίλων

ΓΟΝΤΙΚΑΣ-ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αργεί να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς τους μικρούς επαγγελματίες και προμηθευτές, δημιουργώντας τους σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αλλά την ίδια ώρα σπεύδει να ικανοποιήσει τις εντολές των επιχειρηματικών ομίλων, όπως της ΤΕΡΝΑ, που ζητάει να απαλλοτριωθούν χωράφια για να ανεγείρει τις εγκαταστάσεις της, υποστήριξαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης. Επιπλέον κατήγγειλαν τον περιφερειάρχη Πέτρος Τατούλη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Στρατηγάκο, υποστηρίζοντας ότι δεν φέρνουν στο Σώμα τις επερωτήσεις που καταθέτουν, παραβιάζοντας τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου…

Όπως σημείωσαν, οι απλήρωτες υποχρεώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους και προμηθευτές ανέρχονται σε 13 εκατομμύρια ευρώ και υποστήριξαν ότι η περιφερειακή αρχή, οι δυνάμεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ακολουθεί την ίδια τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προκειμένου να εμφανίσει πλεόνασμα καθυστερεί τις πληρωμές του Δημοσίου.

Τόνισαν ωστόσο ότι αυτή η καθυστέρηση των πληρωμών “κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, αφού αυτοί αγοράζουν τοις μετρητοίς, έχουν καταβάλει το ΦΠΑ και τις άλλες φορολογίες, και το παραμικρό ποσό είναι αναγκαίο για τα κεφάλαια κίνησης. Έτσι εξηγείται γιατί μια σειρά επαγγελματίες δεν συναλλάσσονται με το δημόσιο, δεν παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς, δεν δίνουν προσφορές. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρατηρίων καυσίμων που αρνούνται να προμηθεύσουν πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα κίνησης, αφού θα πληρωθούν πολύ αργότερα”.

Όπως συνέχισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, “την ώρα που η διοίκηση της Περιφέρειας κρατά αυτή την ανάλγητη συμπεριφορά απέναντι στους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, είναι πολύ γαλαντόμα απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους. Με fast track διαδικασίες υλοποιεί τις εντολές της ΤΕΡΝΑ για απαλλοτριώσεις χωραφιών στη Παλαιόχουνη, με αδιαφανείς διαδικασίες δίνουν εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις σε εργολάβους”.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης προειδοποίησαν ότι “είναι γελασμένοι οι κύριοι Τατούλης και Στρατηγάκος αν νομίζουν ότι θα μας φιμώσουν. Θα δώσουν λογαριασμό στα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου γιατί καθυστερούν πληρωμές ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ”.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι  έδωσαν τη δημοσιότητα και πίνακες με απλήρωτες υποχρεώσεις της Περιφέρειας ώστε, όπως σχολίασαν, “να μην βγαίνει κάθε κυρία Μπούζα και λέει ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ λένε ψέματα”.