Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 18:50

Τατούλης: Η απλή αναλογική δεν είναι το μείζον ζήτημα για τη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης

Τατούλης: Η απλή αναλογική δεν είναι το μείζον ζήτημα για τη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ 
Η ενίσχυση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας με προοπτική την περιφερειακή διακυβέρνηση, πρέπει να είναι η επιδίωξη των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, επανέλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, τονίζοντας ακόμη ότι η ΕΝΠΕ δεν πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στο θέμα της απλής αναλογικής, η οποία εισάγεται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης “Κλεισθένης Ι”. Ο Πέτρος Τατούλης ζήτησε επίσης “απαλλαγή από τα κατάλοιπα των Νομαρχιών”, καθώς και κατάργηση του ρόλου των χωρικών αντιπεριφερειαρχών…

Ειδικότερα, η θέση του περιφερειάρχη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει ως εξής: “Για τον κεντρικό στόχο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης που πρέπει να έχει ως σκοπό η ΕΝΠΕ μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης κατά τη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ την Τρίτη 19/6/2018 με θέμα τις απόψεις και τις προτάσεις της επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1».

Ο κ Τατούλης δήλωσε ότι η ΕΝΠΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα και να μην επικεντρωθεί μόνο στο θέμα του εκλογικού Νόμου. Δήλωσε ότι η Περιφερειακή Διακυβέρνηση πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο θέμα και ότι με το νέο Νομοσχέδιο θα πρέπει να απαλλαγούμε από τα κατάλοιπα των Νομαρχιών και να ενισχυθεί ο ρόλος των Συλλογικών Οργάνων στην Αυτοδιοίκηση.

Η ενίσχυση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας αποτελεί μονόδρομο για τη λύση πολλών προβλημάτων της χώρας. Ο κύριος Τατούλης επεσήμανε για άλλη μια φορά την άποψη του για την κατάργηση του ρόλου των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών καθότι αποτελεί τροχοπέδη στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Οι τελικές προτάσεις τη ΕΝΠΕ τόνισε ο κ. Τατούλης πρέπει να είναι απόλυτα σύμφωνες με τις απαιτήσεις των πολιτών και να μην υπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές παρά μόνο το δημόσιο συμφέρον”.