Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 16:35

Στην εισαγγελία για εξηγήσεις θέλει να στείλει Τατούλη-Μπούζα η Αλειφέρη

Στην εισαγγελία για εξηγήσεις θέλει να στείλει Τατούλη-Μπούζα η Αλειφέρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΟΥ 
Αίτηση στην εισαγγελία της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την καταγγελία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, ότι υποκλέπτονταν συνομιλίες της, ώστε να καταθέσουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και η νέα θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, θα υποβάλουν οι δικηγόροι της καταγγέλουσας. Θα ζητήσουν να γίνουν καταθέσεις από τον Πέτρο Τατούλη και την Αντωνία Μπούζα για τις δημόσιες δηλώσεις τους, ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει την καταγγελία της Ελένης Αλειφέρη. Όπως υποστήριξε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και οι σχετικές δημόσιες δηλώσεις του περιφερειάρχη και της νέας αντιπεριφεριφερειάρχη, γίνονται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που στοχεύει στην πλήρη απαξίωσή της, ώστε να φτάσουν στο τέλος οι πολίτες να πιστέψουν ότι η Ελένη Αλειφέρη δεν παραιτείται για να συνεχίσει να παίρνει το μισθό της αντιπεριφερειάρχη…

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο γραφείο της στο Διοικητήριο η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, με τους δικηγόρους της Χρήστο Παναγιωτόπουλο και Παναγιώτη Μουργή, υπογράμμισε ότι η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί, ότι αντίθετα οι αρμόδιες αρχές της ζητούν συνεχώς στοιχεία, ενώ με ρητό τρόπο τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί και θα συνεχίσει να αντιστέκεται, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε μια στρατηγική που έχει ευρύτερη διάσταση και δεν αφορά αποκλειστικά την ίδια, η οποία στοχεύει στην απομόνωση και απομάκρυνση ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και πορεύονται με πυξίδα την αλήθεια.  

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑΤΟΥΛΗ-ΜΠΟΥΖΑ

Η κ. Αλειφέρη ανακοίνωσε ότι αφορμή για τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τους δικηγόρους της ήταν ανάρτηση που έκανε τις προηγούμενες ημέρες η νέα θεματική αντιπεριφερειάρχης, κ. Μπούζα, που “επικαλούμενη δήθεν πληροφορίες από τις αρχές, προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι όλα είναι μια σκηνοθεσία με μια κακή ηθοποιό -εγώ δεν ήμουν ποτέ ηθοποιός και δεν θα γίνω- και ο κοριός είναι υποτιθέμενος”.

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ανέφερε ότι ανάλογες δηλώσεις έκανε σε συνέντευξη Τύπου στις 10 Απρίλη και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και πως, με βάση τις πληροφορίες που επικαλέστηκε στις δηλώσεις του, ζητήθηκε στη συνέχεια η παραίτησή της από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, για την οποία μάλιστα σημείωσε ότι εξέδωσε και μια ανακοίνωση “ανείκια, όλως συκοφαντική προς το πρόσωπό μου”, και από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ

Αυτές οι δηλώσεις, συνέχισε η κ. Αλειφέρη, αποτελούν μέρος μιας “στρατηγικής προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη παραίτησή μου. Γνωρίζω τα βήματα του σχεδιασμού, πρώτα μου αφαιρούν αρμοδιότητες, στη συνέχεια επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μην έχω καμία συμμετοχή στη λειτουργία της Περιφέρειας -παρότι εγώ δεν έχω αυτή τη διάθεση και τη δηλώνω ευθέως καθημερινώς- να μην ασκώ καμία ενέργεια. Προσπαθούν να ανατρέψουν ακόμα και την άσκηση των αρμοδιοτήτων από τον “Καλλικράτη”, δίνουν μη νομίμως εντολές στους υπαλλήλους να μη με ενημερώνουν για τίποτα. Αυτά για να μπορούν σε λίγο να ισχυριστούν ότι “αφού δεν κάνει τίποτα, γιατί κάθεται στην καρέκλα; Κάθεται για το μισθό της”. Είναι αναμενόμενο, το γνωρίζω. Το σενάριο είναι γνωστό, το σύστημα συκοφάντησης πάλι γνωστό, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στους ρόλους αυτούς είναι γνωστά. Δηλώνω όμως ότι όλοι έχουμε την ιστορία μας και είμαστε πολύ γνωστοί στους πολίτες οι οποίοι δεν είναι πλέον ανυποψίαστοι”.

ΠΟΓΚΡΟΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ

Όλο αυτό, συνέχισε η κ. Αλειφέρη, γίνεται “επειδή κατήγγειλα την παρακολούθηση του γραφείου μου” και επέμεινε ότι δεν θα παραιτηθεί, ότι “εγώ θα είμαι εδώ, όχι από εγωισμό, καπρίτσιο και εμμονή, ούτε για να είμαι στις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις. Δεν είναι αυτός ο λόγος. Μου ζητείται να παραιτηθώ και υπάρχει ένα πογκρόμ, μια συντονισμένη και σχεδιασμένη εκστρατεία εναντίον μου γιατί κατήγγειλα την παρακολούθηση του γραφείου μου. Αυτό είναι το μείζον πολιτικό θέμα αυτή τη στιγμή”.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ;

Επίσης η κ. Αλειφέρη διερωτήθηκε γιατί ο περιφερειάρχης δεν έχει κάνει καταγγελία εναντίον της, εφόσον, όπως ισχυρίζεται, η έρευνα των αρχών δεν απέδειξε την αναφορά της για τις υποκλοπές των συνομιλιών της. Σημείωσε ότι η καταγγελία μπορεί να γίνει μέσα σε διάστημα τριών μηνών από τότε που κατέθεσε την αναφορά της.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ

Ακόμη παρατήρησε ότι “δεν παραβλέπω τις ατομικές και πολιτικές ευθύνες κάθε μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου, που υπερψήφισε τις ανακοινώσεις αυτές (σ.σ. για την παραίτησή της) κόντρα σε κάθε δημοκρατική θεσμική λειτουργία, κόντρα σε κάθε πολιτική λογική και ηθική και χωρίς κανένα επίσημο από τις αρμόδιες αρχές στοιχείο. Και δεν το προσπερνώ”.

ΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

Επιπλέον δε έκανε τις εξής δημόσιες ερωτήσεις για τις πληροφορίες περί ολοκλήρωσης της έρευνα σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη και της κ. Μπούζα: “Υπήρχαν πράγματι αυτές οι πληροφορίες από τις αρμόδιες προς έρευνα αρχές προς τον κ. Τατούλη και τα άλλα αιρετά μέλη της Περιφέρειας: Ποιες αρχές τις έδωσαν, αν τις έδωσαν; Είναι πραγματικότητα;”

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ;

Επίσης ρώτησε η κ. Αλειφέρη: “Τι θα πράξει ο κ. περιφερειάρχης αν αποδειχθεί ότι το σύστημα παρακολούθησης χρονοθετείται ρητά εντός του χρόνου της δικής μου θητείας; Και αν αποδειχθεί η λειτουργία του εντός της δικής μου θητείας, όπως εγώ το υποστηρίζω; Και με πολύ μεγαλύτερη ένταση πλέον, τί θα πράξουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανέλαβαν τις αρμοδιότητες που μου αφαιρέθηκαν ως ποινή για την προσφυγή μου στις αρμόδιες αρχές, αν αποδειχθεί απόλυτα αληθές το περιεχόμενο της αναφοράς μου στις αρχές; Τί θα πράξουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αν αποδειχθούν αναληθή τα όσα κλήθησαν να υπογράψουν εναντίον μου; Τί θα πράξουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αν αποδειχθεί ότι ψήφισαν εισήγηση με απούτως αναπόδεικτα στοιχεία, γιατί τίποτα δεν παρουσιάστηκε. Φυσικά εγώ αναρωτιέμαι εάν συμβούν όλα αυτά, νομιμοποιούμε και εγώ να ζητώ παραιτήσεις;”.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ Η κ. ΜΠΟΥΖΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ

Τέλος η κ. Αλειφέρη αναφέρθηκε στην νέα αντιπεριφερειάρχη κ. Μπούζα σημειώνοντας ότι γίνεται εναντίον της “μια συντονισμένη προσπάθεια, με εκφραστή την κ. Μπουζα -που δεν ξέρω αν αυτό είναι  το αντάλλαγμα της θέσης που πήρε- να παρουσιαστεί ότι η κ. Αλειφέρη τα είχε κάνει όλα χάλια το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν ανταποκρινόταν στο ρόλο της ή η κ. Αλειφέρη αυτή τη στιγμή παρακωλύει το έργο της Περιφέρειας. Πρώτα απ’ όλα θέλω να μιλήσω προσωπικά για την κ. Μπούζα και να της πω να είναι εξαιρετικά προσεκτική όταν αναφέρεται σε μένα, για τη λειτουργία μου τον προγενέστερο χρόνο εδώ στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Όποιος έχει οποιαδήποτε τέτοια ένσταση να το επιχειρήσει δια της διοικητικής οδού. (...) ”.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο δικηγόρος της Ελένης Αλειφέρη, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, από την πλευρά του σχολίασε ότι “πραγματικά εμένα μου προξενεί τεράστια εντύπωση πως υπεύθυνοι θεσμικοί παράγοντες, που έχουν δημόσιο λόγο και αναφορά, βγαίνουν με τέτοια ευκολία -και εικάζω παρά την αντίθετη νομική εισήγηση κάποιων συναδέλφων που θα τους συμβουλεύουν- και αναφέρονται σχολιάζοντας ως δήθεν γεγονότα ζητήματα τα οποία είναι τα ζητούμενα, είναι υπό έρευνα”.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι θα υποβληθεί αίτηση στην εισαγγελία “με συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία θα βοηθήσουν ενδεχομένως και την Αστυνομία να επεκτείνει και προς αυτές τις κατευθύνσεις την έρευνά της, με στόχο διπλό: Να προσδιοριστεί η χρονική διάρκεια λειτουργίας αυτού του συστήματος, που ας το ονομάζει αυτή τη στιγμή ο οποιοδήποτε όπως θέλει, και μέσα από τον προσδιορισμό αυτής της διάρκειας να προσδιοριστεί το πρόσωπο του δράστη”.

ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑΤΟΥΛΗΣ-ΜΠΟΥΖΑ

Επιπλέον ο κ. Παναγιωτόπουλος ανήγγειλε ότι θα υποβληθεί “εντός των ημερών και μία άλλη αίτηση, που θα καλεί και τον κ. Τατούλη και την κ. Μπούζα και όλους όσοι κατά καιρούς έχουν προβεί σε δημόσιες δηλώσεις, εκφράζοντας μια βεβαιότητα για το τι έβγαλε το πόρισμα, τι ακριβώς περιεχόμενο έχει και επομένως για τα τεχνικά στοιχεία του μηχανισμού, τις δυνατότητες, το αποτέλεσμα -αν είναι σκευωρία ή αν δεν είναι- να καταθέσουν σχετικά με αυτές τις γνώσεις και τη βεβαιότητα που εκφράζουν με τις δημόσιες δηλώσεις και τη δημόσια αναφορά”.

ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ

Επιπροσθέτως ο δικηγόρος κάλεσε και όποιον άλλο γνωρίζει για το θέμα να καταθέσει τη γνώση του, σημειώνοντας: “Είπε ο κ. περιφερειάρχης σε μια συνέντευξη, εκφράζοντας μια απόλυτη βεβαιότητα, ότι η συσκευή δεν είναι κοριός αλλά απαρχαιωμένο σύστημα ενδοσυνεννόησης, ότι η συσκευή ήταν οξυδωμένη χωρίς δυνατότητα λειτουργίας, ότι δεν αναφέρεται στο χρόνο λειτουργίας της παρούσης περιφερειακής αρχής αλλά επί νομαρχίας Δράκου, ότι δεν υπήρξε ποτέ παρακολούθηση και ότι είναι ένα σενάριο και μια σκευωρία, ένα κατασκευασμένο πολιτικό παιχνίδι. Καλώ τους πάντες να συμβάλουν με τις πληροφορίες και τις γνώσεις τους, γιατί όλες αυτές οι πληροφορίες αποκαλύπτουν μια ίδια γνώση ή αντίληψη και μπορούν να βοηθήσουν να αποκαλυφθεί τι ακριβώς ήταν αυτό που με βεβαιότητα η άλλη πλευρά έχει αναφέρει στη νομική αναφορά της”.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΡΓΗΣ

Τέλος ο δικηγόρος Παναγιώτης Μουργής δήλωσε ότι “από την ημέρα που η κ. Αλειφέρη επέλεξε να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό, αυτή που ορίζει ο νόμος και να καταγγείλει το γεγονός της παρακολούθησής στις αρμόδιες αρχές, που είναι μόνο οι εισαγγελικές, από πότε υφίσταται έναν πόλεμο, ψυχολογικό κυρίως, που τις τελευταίες μέρες νομίζω ότι φτάνει σε ένα αποκορύφωμα, με θέματα που ενδεχομένως είναι επουσιώδη για τους πολίτες που ακούνε αλλά επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία και τη λειτουργία όλης της Περιφέρειας”.

ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ε. ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Ο κ. Μουργής μίλησε για μένος κατά της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, επειδή κατήγγειλε την υποκΛοπή των συνομιλιών της,  το οποίο μάλιστα σημείωσε ότι αποκαλύπτεται από σειρά ενεργειών, όπως από την απόφαση του περιφερειάρχη με την οποία εκχωρείται στην κ. Μπούζα η αρμοδιότητα της προσυπογραφής όλων των εγγράφων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η οποία απόφαση όμως δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ως εκ τούτου όσα έγγραφα έχει υπογράψει μέχρι τώρα είναι ανυπόστατα και άκυρα. Συνέχισε δε μιλώντας για σπουδή εναντίον της κ. Αλειφέρη, η οποία φαίνεται, όπως είπε, και από το γεγονός ότι ακόμη και ο ΑΔΑ του ορισμού της κ. Μπούζα ως αντιπεριφερειάρχη είναι λάθος καταγραμμένος στην απόφαση για την προσυπογραφή των εγγράφων της Περιφερειακής Ενότητας.

Όλα αυτά τα στοιχεία, είπε τέλος ο κ. Μουργής,  μαζί με άλλα όπως η αντικατάσταση κλειδαριών κ.ά “συνιστούν βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, το οποίο θεμελιώνει και δικαίωμα αποζημίωσης λόγω προσβολής προσωπικότητας”.

Στ.Μ.