Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 18:49

Περιφερειακό Συμβούλιο και Ένωση Περιφερειών για την καθαίρεση του Ν. Πατσαρίνου από το δήμαρχο Καλαμάτας

ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ 
Να τηρηθεί η νομιμότητα σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Νίκου Πατσαρίνου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο οποίος υποστηρίζει ότι παράνομα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τον καθαίρεσε από προϊστάμενο Τμήματος, ζητάει με ομόφωνο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες στο Ναύπλιο. Επίσης, ψήφισμα συμπαράστασης στον Νίκο Πατσαρίνο έβγαλε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειακών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)...

Όπως σημειώνει η παράταξη του Νίκου Πατσαρίνου, “Πελοπόννησος Πρώτα”, “ομόφωνη απόφαση να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος για την υπόθεση καθαίρεσης του επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκου Πατσαρίνου από θέση προϊσταμένου στο Δήμο Καλαμάτας, όπου εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός, πήρε τη Δευτέρα το βράδυ το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, με το κείμενο του ψηφίσματος θα ζητείται να τηρηθεί η νομιμότητα, ενώ θα εκφράζεται η εμπιστοσύνη του Σώματος στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στους οποίους άλλωστε έχει προσφύγει ο Νίκος Πατσαρίνος, διαμαρτυρόμενος για αυθαίρετη καθαίρεσή του από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος αγνόησε την κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που τον είχε κατατάξει σε θέση προϊσταμένου.

Στήριξη από ΕΝ.Π.Ε.

Απόφαση να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον Νίκο Πατσαρίνο, για την καθαίρεσή του από θέση προϊσταμένου, πήρε τη Δευτέρα και το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (μέλος του οποίου είναι ο Ν. Πατσαρίνος) κατά τη συνεδρίασή του”.