Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 17:32

Δέσμευση για χρηματοδότηση των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
Θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος, δεσμεύτηκε ο γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χαράλαμπος Κασίμης, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος σε ανακοίνωση της Περιφέρειας εκφράζει την ικανοποίησή του, ενώ ακόμη δεν παραλείπει να σημειώσει ότι η δέσμευση αυτή είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τον περιφερειάρχη, η οποία έγινε τον Φλεβάρη, κατά το Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη. Ο γραμματέας του υπουργείου δεσμεύτηκε ακόμη για τα αρδευτικά δίκτυα της Τάκας στην Αρκαδία και των Φιχτίων στην  Αργολίδα...

Ειδικότερα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξής: “Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπου Κασίμη για την ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 σημαντικών διεκδικήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Μετά από σκληρή και υπεύθυνη δουλειά, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε πετύχαμε να εντάξουμε στο ΠΑΑ 2014 – 2020 τα έργα των δικτύων της Τάκας, του Φιλιατρινού φράγματος και των Φιχτίων, συνεπείς απέναντι στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε «θέσαμε ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Πελοποννήσου την αγροτική οικονομία και με τις πράξεις μας δείχνουμε το πόσο σωστά υπηρετούμε την πολιτική μας αυτή».

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης για το Μέτρο 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014 – 2020 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χαρακτήρισε επίσης θετική εξέλιξη την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος του φράγματος του Ασωπού εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα.

Η υλοποίηση των έργων αυτών επιβεβαιώνει την τήρηση της συμφωνίας της Κυβέρνησης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη κατά το πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου”.