Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 07:01

Κατά του Περικλή Μαντά το Περιφερειακό Συμβούλιο για την απάντησή του στην Αντωνία Μπούζα

“ΑΚΡΑΙΕΣ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ” 
Ως σεξιστή κατηγορεί η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με ψήφισμά του, τον Περικλή Μαντά, για την ανταπάντησή του στην αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα και μέσω αυτής για την αναφορά του στον Πέτρο Τατούλη “ας απολογηθεί για το έργο του στους πολίτες της Πελοποννήσου κι ας σταματήσει επιτέλους να κρύβεται πίσω από έμμισθα πολιτικά «φουστάνια» όλων των ειδών, που έχει γύρω του”...

«Αποτελεί πολιτική υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να καταδικάζει τη συμπεριφορά οποιουδήποτε συμμερίζεται απόψεις που θίγουν την ποιότητα της δημοκρατίας» είπε ο περιφερειάρχης κατά την υπερψήφιση ψηφίσματος, μετά από πρόταση της της Αντωνίας Μπούζα.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πολιτική στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκρίνει το ψήφισμα που πρότεινε, σημειώνοντας ότι «αισθάνομαι δικαιωμένη για τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένα μείζον ζήτημα πολιτικού πολιτισμού και διαφύλαξης της προσωπικότητας των γυναικών που ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά γενικότερα».

Σημειώνεται ότι ο Περικλής Μαντάς αποχώρησε από τη συνεδρίαση τονίζοντας ότι δεν ανακαλεί τίποτα από την ανταπάντησή του προς την Αντωνία Μπούζα.

Το ψήφισμα έχει ως εξής: “Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταδικάζει και θεωρεί απαράδεκτες τις αναφορές του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Περικλή Μαντά που αφορούν την Αντιπεριφερειάρχη κα Αντωνία Μπούζα.

Οι συγκεκριμένες απόψεις που εκφράστηκαν και αναφέρονται σε «έμμισθα πολιτικά φουστάνια παντός είδους» δεν προσβάλλουν προσωπικά την Αντιπεριφερειάρχη, αλλά όλες τις γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική και βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Καταγγέλλουμε αυτές τις ακραίες, απαράδεκτες και σεξιστικές απόψεις που προσβάλλουν τις γυναίκες που ασχολούνται με τα κοινά και αποτελούν πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς”.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στο σχετικό πρόσφατο άρθρο της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι “πικρή υπενθύμιση για όλες τις γυναίκες που επιζητούν ρόλο και θέση στο δημόσιο βίο αποτελεί το γεγονός ότι δεν είμαστε ακόμη απρόσβλητοι από την «ασθένεια» του σεξισμού. Τα όσα γράφτηκαν και λέχθηκαν με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό, μας θύμισαν ότι κάποιοι αρνούνται να αλλάξουν νοοτροπία και αντί να ασκούν κριτική με πολιτικά επιχειρήματα, καταφεύγουν σε λεκτικές επιθέσεις με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς κατά γυναικών πολιτικών».