Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 17:42

Κινέζοι στον Πέτρο Τατούλη, πρωτόκολλο συνεργασίας με υπογραφή Ντίνας Νικολάκου

Κινέζοι στον Πέτρο Τατούλη, πρωτόκολλο συνεργασίας με υπογραφή Ντίνας Νικολάκου

ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΕΤΣΟΥΑΝ 
Αντιπροσωπεία της Κινεζικής επαρχίας Σετσουάν, με επικεφαλής τον εκτελεστικό αντικυβερνήτη Wang Ning, επισκέφθηκε σήμερα τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, στην Τρίπολη και συζήτησαν για την εφαρμογή ενός σχεδίου που αποσκοπεί στην ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών. Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Πελοπόννησος βρίσκεται σε κομβικό σημείο για την αναπτυξιακή στρατηγική της Κίνας στην Ευρώπη. Ο Κινέζος αντικυβερνήτης υπέγραψε με την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, πρωτόκολλο συνεργασίας…

Συγκεκριμένα, σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνεται ότι “«Η κομβική θέση της Πελοποννήσου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην αναπτυξιακή  στρατηγική της Κίνας για το δρόμο του μεταξιού, Μια Ζώνη Ένας Δρόμος» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Εκτελεστικό Αντικυβερνήτη της Επαρχίας Σετσουάν της Κίνας κ. Wang Ning στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018.

«Έχουμε οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης, ισότιμης συνεργασίας και αμοιβαίου οφέλους με πληθώρα Επαρχιών της Κίνας προκειμένου, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό μας να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, τόσο στον πολιτισμό, όσο και στην οικονομία και τη γεωπολιτική θέση της Πελοποννήσου» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε και να ενδυναμώσουμε τις συνεργασίες αυτές».

Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναπτύξει ένα πλαίσιο πολιτικών σε ότι αφορά την Κίνα, ούτως ώστε να αξιοποιήσει τις διακρατικές συμφωνίες Ελλάδας – Κίνας και να τις μετουσιώσει σε πραγματικό όφελος για την κοινωνία και την οικονομία μέσα από την περιφερειακή συνεργασία.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και του Εκτελεστικού Αντικυβερνήτη κ. Wang Ning, σύμφωνα με το οποίο θα υλοποιηθούν δράσεις ενίσχυσης της συνεργασίας στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, εμπιστοσύνης, οφέλους και ισοτιμίας, ώστε να επιτευχθούν επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Σετσουάν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, Αθανάσιος Γκίκας, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Γεώργιος Ρουμελιώτης, o Εκτελεστικός Γραμματέας της κ. Ιωάννης Σταματάκος, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του Σετσουάν, ο Γενικός Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων του Σετσουάν, καθώς και σημαντικά στελέχη των δομών της Επαρχίας”.