Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 19:36

Κυβέρνηση και Περιφέρεια μετρούν πόσες από τις εξαγγελίες έχουν υλοποιηθεί έως τώρα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Έναν πρώτο απολογισμό των εξαγγελιών που μέχρι τώρα έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται και οι οποίες έγιναν από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φλεβάρη στην Τρίπολη, έκαναν σήμερα σε σύσκεψη εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γιώργος Δέδες, γενικός γραμματέας Υποδομών, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ανεπίσηκες ακόμη αποφάσεις του κόμματος…
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, “σήμερα, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη με σκοπό τον απολογισμό των προγραμματισμένων δράσεων που προέκυψαν από τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου που έλαβε χώρα στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Υποδομών, Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ντίνα Νικολάκου. Επίσης συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών ο Μαρίνος Ρουσιάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας παρακολούθησης των δράσεων των Περιφερειακών Συνεδρίων προκύπτει ότι το 23% των αυτοτελών δράσεων έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 100% ενώ το 50% των αυτοτελών δράσεων έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 40%. Ωστόσο συμφωνήθηκε η περαιτέρω επιτάχυνση όλων των δράσεων προκειμένου το επόμενο διάστημα αυτές να έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση εργασίας ήταν η πρώτη από τις προγραμματισμένες συναντήσεις της Κυβέρνησης με τις Περιφέρειες σε μια προσπάθεια να υλοποιηθούν όλες  οι αναπτυξιακές δράσεις που προγραμματίστηκαν στα Περιφερειακά Συνέδρια”.