Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 17:27

Πέτρος Τατούλης: Ο κ. Νίκας πάσχει από αντιπροβολή, είναι μια διπολική προσωπικότητα

Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 
“Ο κ. Νίκας είναι μια διπολική προσωπικότητα. Άλλα πράγματα έλεγε πριν έξι μήνες, άλλα πριν ένα χρόνο, άλλα πριν δύο χρόνια και ξαφνικά, κάτω από την καινούργια του ιδιότητα, φτάνει σε μια ακραία θεώρηση, η οποία του δίνει πλέον, δεν ξέρω πως, τη δυνατότητα να στραφεί και εναντίον της οικογενείας μου” είπε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Ο περιφερειάρχης, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αντέδρασε στο κατηγορητήριο που εξαπέλυσε εναντίον του ο υποψήφιος περιφερειάρχης, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, κατά την ομιλία του στην Τρίπολη το περασμένο Σάββατο, στην κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πέτρος Τατούλης έκανε και ερωτήματα για το αν η στάση του Παναγιώτη Νίκα, ως προέδρου μάλιστα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, εναντίον του σχεδίου της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων με Σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, συνδέεται με τις συμβάσεις με τον υπόδικο εργολάβο Καράμπελα. “Ήταν γνωστός με τον κ. Καράμπελα; Τον γνώριζε; Είχε σχέση; Και όπως άκουσα από δημοτικό σύμβουλο,  τα χρήματα που δόθηκαν για δύο χρόνια ξεπερνούσαν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ και με το ΦΠΑ έφτασαν τα 6,5-7 εκατομμύρια. Αυτά είναι ζητήματα που δεν τα βάζω εγώ, τα έχουν βάλει οι πολίτες”, σχολίασε ο κ. Τατούλης…

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους χαρακτηρισμούς που έκανε ο Παναγιώτης Νίκας εναντίον του Πέτρου Τατούλη (“να τελειώνουμε με το πιο χαρακτηριστικό φαινόμενο λαϊκισμού, ρουσφετολογίας, νεποτισμού, πατερναλισμού και κοτσαμπασισμού που ρίζωσε στον τόπο μας”) ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι στα πρώτα χρόνια της ιατρικής του επιστημονικής δραστηριότητας ασχολήθηκε πάρα πολύ με την ψυχανάλυση και πως “υπάρχει μια ψυχική νόσος που λέγεται αντιπροβολή. Κατηγορείς κάποιον βλέποντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη και νομίζεις ότι ο εαυτός σου είναι ο αντίπαλός σου. Είναι γνωστή η πάθηση της αντιπρoβολής”.

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ

Πρόσθεσε ότι ο κ. Νίκας “πολλές φορές μου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν έχει καθαρίσει στο μυαλό του το ιδεολογικό του υπόβαθρο. Τη μία λέει ότι είναι φιλελεύθερος, την άλλη γίνεται πολύ ακραίος”.

ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ Π. ΝΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια του Παναγιώτη Νίκα για την κόρη του περιφερειάρχη, ο Πέτρος Τατούλης σχολίασε: “Όταν ο ίδιος (σ.σ. Π. Νίκας) είχε συγκεκριμένα προβλήματα και όταν ένα στέλεχός μου βγήκε παλιά δημόσια και του έκανε κριτική, εγώ βγήκα δημόσια και τον εγκάλεσα στην τάξη για να προστατεύσω το πολιτικό πρόσωπο και το κύρος του δημάρχου και της οικογένειάς του από την οποιαδήποτε πολιτική επιδίωξη. Αυτό το λέω για να παραδειγματιστεί, γιατί πρέπει να παραδειγματιστεί”.

Η ΕΥΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

Επιπλέον ο περιφερειάρχης απάντησε για την κόρη του Εύη Τατούλη και την παρουσία της στην κομματική εκδήλωση της Τρίπολης με ομιλητή τον Παναγιώτη Νίκα: “Η κόρη μου έχει τη δική της κομματική σκέψη, έχει τα δικά της πολιτικά ενδιαφέροντα, λειτουργεί λοιπόν στη βάση της δικής της λογικής, της δικής της προσωπικότητας και αντιλαμβάνεστε ότι αυτά που γράφονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, γιατί είμαστε μια οικογένεια με βαθύτατη οικογενειακή παράδοση, με απόλυτο και αμοιβαίο σεβασμό, με μεγάλη και εξαιρετική αλληλεγγύη. Και πάνω απ’ όλα το DNA μας δίνει τη δυνατότητα να μη στηριζόμαστε σε επιφανειακές σχέσεις αλλά στην αγάπη των συμπολιτών μας”.

ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο Π. ΝΙΚΑΣ

Ωστόσο ο Πέτρος Τατούλης υπαινίχθηκε ότι οικογενειακό ζήτημα υπάρχει στην πλευρά του Παναγιώτη Νίκα, σημειώνοντας: “Περιμένουμε έστω και τώρα να επιδειχθεί μια αντίληψη σοβαρότητας. Διαισθάνομαι ότι η προσπάθεια του κ. Νίκα δεν έχει τον ίδιο ως αφετηρία. Νομίζω ότι υπάρχει οικογενειακό ζήτημα που προσπαθεί να προωθήσει. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αλλά νομίζω ότι δουλεύει για άλλον ο κ. Νίκας. Εκείνο που περιμένω από εκείνον είναι να σταθούμε σε υψηλό επίπεδο και κυρίως να μας πει τι σκέπτεται για την Πελοπόννησο”.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε και στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, που μίλησε στην κομματική εκδήλωση της Τρίπολης, καταγγέλλοντας το εξής: “Είμαι από τους ανθρώπους που δεν μασάω τα λόγια μου. Είμαι από τους ανθρώπους που αντέχουν και περιμένουν στο χρόνο. Θέλω μόνο ένα να πω και να στείλω μήνυμα στον γραμματέα της Ν.Δ. ότι θα έπρεπε να είναι πολύ πιο συνεσταλμένος όταν κάνει διάφορες αναφορές. Γιατί η δική του συμπεριφορά, η δική του πρωτοβουλία, έτσι όπως με έχει πληροφορήσει αντιπεριφερειάρχης μου, όταν προσπάθησε να ματαιώσει αποτέλεσμα διαγωνισμού υπέρ τρίτου ευνοούμενου δικού του με ίδια καταγωγή. Ας είναι λοιπόν πολύ προσεκτικός, να σέβεται όταν πατάει τα χώματα της Πελοποννήσου, να σέβεται όταν διατυπώνει διάφορες απόψεις για τους Πελοποννήσιους και την Πελοποννησιακή κοινωνία. Εμείς δεν μασάμε από αυτά, αυτό το νταϊλίκι του μόνο στην περιοχή που έχει αναφορά”.

ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κομματική εκδήλωση της Τρίπολης για την παρουσίαση του Παναγιώτη Νίκα ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη. Για το υπόμνημα για τη δακτοκτονία που έδωσε ο Παναγιώτης Νίκας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πέτρος Τατούλης σχολίασε ότι “φτάνουμε στα όρια της φαιδρότητας. Ένας δήμαρχος που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τη δακοκτονία, με τη σχολική μεταφορά, που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με πολλά πράγματα, ξαφνικά τα θυμάται όλα αυτά όταν αλλάζει την υποψηφιότητά του”. Επιπλέον σχολίασε ότι η Νέα Δημοκρατία εκβιάζει για να αποχωρήσουν από την παράταξή του περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά δεν θα ήθελε να πει τώρα περισσότερα πράγματα “για να μην προξενήσω μεγάλη βλάβη στη Νέα Δημοκρατία στον ίδιο τον πρόεδρό της”.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο του, ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι θα υπάρχουν υποψήφιοι που θα προκαλέσουν μεγάλη έκπληξη και στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας, πρόσθεσε όμως ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους.

Στ.Μ.