Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 17:34

Τατούλης για Νίκα: Είναι εύπλαστος, αλλάζει με τον καιρό όπως λένε στα χωριά μας

“ΤΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΔΕΕ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ;” 
Στις κατηγορίες του υποψήφιου περιφερειάρχη, απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ότι η Καλαμάτα αντιμετώπισε πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων επειδή ο περιφερειάρχης δεν υποστήριξε το αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ο Πέτρος Τατούλης απάντησε το μεσημέρι ότι αυτά είναι “μια ανόητη προσπάθεια για να βρεις άλλοθι απέναντι σε αυτά που δεν έχεις κάνει τόσα χρόνια”...

Επιπλέον ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το ουσιώδες πολιτικό ζήτημα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο οποίο δεν έχει απαντήσει ακόμη ο Παναγιώτης Νίκας, είναι τι τον συνέδεε με τον υπόδικο εργολάβο μεταφοράς σκουπιδιών Καράμπελα.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης: “Έχω κάνει εξ αρχής μια τοποθέτηση, δεν έχω πάρει απάντηση. Και το επαναλαμβάνω πάλι: Όσο καιρό ήταν σε ισχύ η σύμβαση του Δήμου Καλαμάτας με τον κ. Καράμπελα, ο ο κ. δήμαρχος αντιδρούσε πλήρως στο σχέδιό μας. Όταν ο κ. Καράμπελας μπήκε σε αυτές τις δικαστικές περιπέτειες που έχει ο κ. Νίκας άλλαξε άποψη. Θα πρέπει λοιπόν να απαντηθεί αυτό: Τί συνέδεε τον κ. Νίκα με τον κ. Καράμπελα; Εκεί νομίζω ότι είναι το ζήτημα και από την άλλη πλευρά βέβαια ότι προσπαθεί πάντοτε να έχει κάποιο άλλοθι”.

Επιπλέον ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι το ζήτημα αυτό δεν είναι θέμα μιας απλής αντιπαράθεσης αλλά “ένα καίριο πολιτικό πρόβλημα που ζητάει την απάντησή του. Το ερώτημα δεν το θέτουμε εμείς, το θέτουν οι ίδιοι οι πολίτες. Οι ίδιοι οι πολίτες κατάλαβαν τώρα γιατί άλλαξε αυτή τη τακτική και αυτή η στρατηγική του κ. Νίκα. Επί 2,5 χρόνια καθυστέρησε την υλοποίηση του έργου (σ.σ. ΣΔΙΤ σκουπιδιών) και οταν προέκυψε το πρόβλημα -και όχι στην αρχή που προέκυψε το πρόβλημα αλλά μετέπειτα- άλλαξε τελείως στάση. Αυτό είναι πολιτικό το θέμα και έχει να κάνει με το πόσο εύπλαστος είναι στο να αλλάζει συνεχώς θέσεις, μια να επαινεί τον περιφερειάρχη μια να τον κατηγορεί, ανάλογα με τις συνθήκες ή, όπως λένε στα χωριά μας ανάλογα, με τον καιρό...”.
Στ.Μ.