Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 18:55

Αλληλομηνύσεις στην υπόθεση της δήλωσης Τατούλη ότι ο Μαντάς του ζήτησε χρήμα για Μέσο Ενημέρωσης

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ 
Φωτιά πήρε πάλι η υπόθεση με τη δήλωση που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τον περασμένη Σεπτέμβρη, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ότι ο πρώην αντινομάρχης και τώρα ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, Περικλής Μαντάς, του είχε ζητήσει να χρηματοδοτήσει κάτω από το τραπέζι Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά από αυτή τη δήλωση ο Περικλής Μαντάς κατέθεσε αγωγή κατά του περιφερειάρχη, ενώ χθες κατέθεσαν, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης του φακέλου της υπόθεσης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν με τις μαρτυρίες τους τους ισχυρισμούς του Πέτρου Τατούλη. Όμως ο Περικλής Μαντάς κατέθεσε εναντίον τους μηνύσεις για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση. Ο μεν Γιώργος Ρουμελιώτης συνελήφθη, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε και εκείνος μήνυση κατά του Περικλή Μαντά, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του μηνυτή, οφείλει να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα…

Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στα τέλη Σεπτέμβρη 2019, ο Πέτρος Τατούλης είχε δηλώσει: “Στενοχωριέμαι και λυπάμαι πάρα πολύ για το κατάντημα ενός πρώην αντιπεριφερειάρχη μου και σήμερα ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου, που ερχόταν στο γραφείο μου για να μου πει ότι ο τάδε ιδιοκτήτης μέσου μαζικής ενημέρωσης ήθελε επιπλέον χρήμα και όταν τον ρώταγα τι χρήμα μου έλεγε "ξέρεις, πρέπει να μάθεις εκείνο το μαύρο".

Μετά από τις σημερινές εξελίξεις από τους δικηγόρους του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Ρουμελιώτη, Αθανάσιο Καβουρίνο και Ανδρέα Βαγγόπουλο, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: “Η προσπάθεια ενοχοποίησης και ποινικοποίησης των καταθέσεων των μαρτύρων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Απόστολου Παπαφωτίου και Γεωργίου Ρουμελιώτη, σε διανοιγείσα δίκη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Περικλή Μαντά, αποτελεί παλιά και γνωστή τακτική, η οποία θα καταπέσει ενώπιον των δικαστικών αιθουσών. Μετά την κατάθεση αντίθετων μηνύσεων κατά του κ. Μαντά από τους ανωτέρω μάρτυρες καλό θα ήταν ο κ. Μαντάς να εμφανιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας, όπως έκαναν και οι ίδιοι, οι οποίοι και  εμφανίστηκαν οικειοθελώς.
Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι
Αθανάσιος Ι. Καβουρίνος
Ανδρέας Θ. Βαγγόπουλος”
Στ.Μ.