Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 21:59

Νέα εμπλοκή - Άκυρες οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις για τα σκουπίδια

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΟΥΛΩΝ 
Νέα εμπλοκή σημειώνεται στην υπόθεση του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς, όπως ανακοίνωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σαράντος Αλεξανδρής, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και Σταύρος Χρυσαδάκος, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση εκτάσεων στην Αρκαδία και τη Λακωνία, ώστε να εγκαταστήσει η ΤΕΡΝΑ τα εργοστάσιά της, κρίθηκε ως μη σύννομη…

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι και πολιτικοί σύλλογοι προσέφυγαν στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις, υποστηρίζοντας ότι η σύγκληση του Σώματος είχε γίνει με μη νόμιμο τρόπο.

Ειδικότερα, οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι πρόσκεινται σε Λαϊκή Ενότητα, σε σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνουν: “Ακυρώθηκαν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τις απαλλοτριώσεις υπέρ ΤΕΡΝΑ σε Αρκαδία και Λακωνία.

Η Επιτροπή του άρθρου 68 του π.δ. 30/1996 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με σημερινές  (14-2-2019) αποφάσεις της ακύρωσε τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με αριθμούς 532 και 533/26-11-2018 κήρυξης αναγκαστικών απαλλοτριώσεων εκτάσεων 278.103,70 τ.μ. και 91.050,96 τ.μ. σε Αρκαδία και Λακωνία για την κατασκευή ΜΕΑ-ΧΥΤΥ αντίστοιχα του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ».

Τις προσφυγές για έλεγχο νομιμότητας της σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 26/11/2018 που αποφάσισε με τη μειοψηφία των 22 από τα 51 μέλη του τις  απαλλοτριώσεις της ντροπής - νομιμοποίησης της χωροθέτησης της ΤΕΡΝΑ - σε Αρκαδία και Λακωνία είχαν καταθέσει οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου:

  1. Αλεξανδρής Σαράντος (Αρκαδίας),
  2. Βασιλακόπουλος Θεόδωρος (Κορινθίας) και
  3. Χρυσαδάκος Σταύρος (Λακωνίας)

και οι Συλλογικότητες:

  1. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗΣ «Η ΑΝΑΛΗΨΙΣ»,
  2. «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΣΕΑΤΩΝ»,
  3. «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΣΤΑΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ»,
  4. «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΪΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ’»,
  5. «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ-‘Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ’»,
  6. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΑΙΩΝ - Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ».