Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 18:17

Εκκίνηση για την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θανάση Πετράκο

Εκκίνηση για την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θανάση Πετράκο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 
“Διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών γιατί είχαμε και έχουμε διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και στα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση” τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος, παρουσιάζοντας σήμερα στην Τρίπολη την πολιτική ταυτότητα της παράταξής του και την υποψηφιότητά του, πλαισιωμένος από τον Σαράντο Αλεξανδρή και τον Σταύρο Χρυσαδάκο..

Ο Θανάσης Περάκος τόνισε ότι η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου “είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη ανεξαρτήτως κόμματος και «χρώματος» που έχει τη γνώμη ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Πελοπόννησο και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας σε γενικές γραμμές νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής, αντιλαϊκής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής”.

Μεταξύ των δεσμεύσεων που παρουσίασε ο Θανάσης Πετράκος είναι οι εξής: “Δεσμευόμαστε: Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες. (Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, διαχείριση απορριμμάτων, Αεροδρόμιο Καλαμάτας κ.λπ.).

Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Να συμβάλλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της.

Δεσμευόμαστε: Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των «φιλέτων» που είναι ενταγμένα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Να υπερασπίσουμε τα λαϊκά εισοδήματα, τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία. Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το ΠΔΕ, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και φυσικά να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρεια μας”.

Για το θεσμό της Περιφέρειας και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος σημείωσε ότι “το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί ως ένα «μικρό κοινοβούλιο» και για τα θέματα της περιφερειακής πολιτικής, αλλά και για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους άνεργους και τη νεολαία.

Συνεπώς επιδιώκουμε να γίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ένας θεσμός ανοιχτός και ανατροφοδοτούμενος από την κοινωνία, εγγυητής των κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατικής έκφρασης, υποκινητής της κοινωνικής διεκδίκησης, αντίστασης και συμμετοχής, συντονιστής της ανάπτυξης, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής ευημερίας, της προόδου και του πολιτισμού.

Για αυτό δεσμευόμαστε: Για την αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Για τη διεύρυνση της δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Για τη θεσμοθέτηση συλλογικού οργάνου κατά νομό”.

ΟΙ ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΔΕΔΕΣ, ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ, ΝΙΚΑΣ

Σε ό,τι αφορά άλλους υποψήφιους περιφερειάρχες και την πολιτική τους ο Θανάσης Πετράκος είπε: “Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κύριοι Δέδες, Μπουντρούκας, Νίκας και Τατούλης, είναι φορείς και υποστηρικτές των φιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και προτείνουν επί της ουσίας την ίδια νεοφιλελεύθερη διαχείριση στην Περιφέρεια. Εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την ίδια αντίληψη με μικρές παραλλαγές, για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έχουν δώσει οι περισσότεροι δείγματα γραφής, όντας πολλές τετραετίες στη διοίκηση των τοπικών, περιφερειακών αλλά και κρατικών υποθέσεων. Συνεπώς ευθύνονται και οι ίδιοι όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν για τη σημερινή τραγική κατάσταση της Πελοποννήσου και της χώρας.

Συμφωνούν στα βασικά ζητήματα περιφερειακής πολιτικής, όπως είναι η αντιπεριβαλλοντική και αντιοικονομική διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, οι «λεόντιες» συμβάσεις παραχώρησης υπέρ των μεγαλοεργολάβων και κατά των πολιτών, η υλοποίηση όλων των υποδομών με ΣΔΙΤ, η ιδιωτικοποίηση  των Μονάδων της ΔΕΗ και συνολικά της ενέργειας όπως και των βασικών δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, η άναρχη και χωρίς σχέδιο χωροθέτηση ανεμογεννητριών ιδιωτών σε βάρος του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας, το χωροταξικό κ.ά.

Συμφωνούν και έχουν στηρίξει την περίφημη Ελληνογερμανική συνέλευση του κ. Φούχτελ, καθώς και την Περιφερειακή αλλά στην ουσία την Γερμανική Τράπεζα.

Δεν αντιδρούν στη λιτότητα που επιβάλει ο προϋπολογισμός και το Μεσοπρόθεσμο και στις Περιφέρειες γιατί αποδέχονται ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος για την εξυπηρέτηση ενός άδικου, μη βιώσιμου ,απεχθούς  και εν πολλοίς παράνομου Δημόσιου Χρέους.

Συνεπώς το βασικό δίλημμα για τις περιφερειακές εκλογές είναι ή με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», για μια ανάπτυξη με επίκεντρό τον  Πολίτη και τις ανάγκες του ή με τους εκφραστές της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης διαχείρισης με τις επιμέρους παραλλαγές της”.

Κλείνοντας ο Θανάσης Πετράκος σημείωσε μεταξύ άλλων: “Δεσμεύομαι να  αποδειχτώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των πολιτών της Πελοποννήσου. Να συνεχίσω να πορεύομαι στο δημόσιο βίο με τις ίδιες αρχές και αξίες . Με την ίδια αγωνιστικότητα και συνέπεια. Να συνεχίσω να θέτω πάνω από το στενό προσωπικό μου συμφέρον τα συμφέροντα του λαού του τόπου μας και της πατρίδας μας”.