Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 21:40

Ανταπάντηση Τατούλη: “Στα έργα πολιτισμού δε χωρούν (οικονομικά και πολιτικά) παιχνίδια κύριε Νίκα”

“ΔΙΑΖΩΜΑ” ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ 
Επιμένει ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στον ισχυρισμό ότι προεκλογικά ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, συνεργάστηκε με τον επικεφαλής του “Διαζώματος”, Σταύρο Μπένο, για την ανάθεση έργου στο Σωματείο. Επίσης ο κ. Τατούλης κατηγορεί τον κ. Νίκα για “προκλητική και εχθρική στάση απέναντι στο σύνολο των αρχαιολόγων και του υπουργείου πολιτισμού”...

Ειδικότερα σε γραπτή δήλωση του απερχόμενου περιφερειάρχη κ. Τατούλη σημειώνονται τα εξής: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί: Κύριε Νίκα.

Η ψευδολογία, η συκοφαντία, και η προπαγάνδα ταυτίζεται αποκλειστικά με τη δική σας παρουσία, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Λυπόμαστε γιατί συνεχίζετε την ίδια απαράδεκτη πολιτική σας συμπεριφορά και μετεκλογικά.

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια συνάντησή σας με τον κύριο Μπένο και τη δημόσια άποψή σας για την ΜΚΟ "ΔΙΑΖΩΜΑ", όπου με περίσσιο πολιτικό θράσος αναφέρετε ότι δεν είχε οικονομικό αντικείμενο, σας υπενθυμίζουμε ότι (όπως πολύ καλά άλλωστε γνωρίζετε), η συνεργασία του Διαζώματος με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχουν αναφορά σε εκατομμύρια ευρώ στα αντίστοιχα  ΠΕΠ του ΕΣΠΑ των δύο περιφερειών.

Η προκλητική, και εχθρική σας στάση απέναντι στο σύνολο των αρχαιολόγων και του υπουργείου πολιτισμού αποδεικνύει την πλήρη άγνοιά σας σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την διαχείριση του πολιτισμικού μας αποθέματος.

Οφειλετε επίσης να γνωρίζετε κ. Νίκα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία, θεσμικού επιπέδου, με το υπουργείο πολιτισμού και τις αρμόδιες εφορείες αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου υλοποιεί έργο άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ, για την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, χωρίς την διαμεσολάβηση οποιασδήποτε ΜΚΟ, με εξαιρετικά αποτελέσματα, προκειμένου να μην κατασπαταλώνται ευρωπαϊκοί πόροι και να υπάρχει πάντα η εποπτεία και η σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων θεσμικών παραγόντων.

Σας συνιστούμε να είστε περισσότερο προσεκτικός όταν αναφέρεστε σε τόσο σημαντικά  θέματα.

Σε ότι αφορά τους ατυχείς σας υπαινιγμούς για τους "Δρόμους Πολιτισμού Αργολίδος", εκτιμούμε ότι θα έχετε ενημερωθεί σχετικά από τον εμπνευστή και υπεύθυνο για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, σύμφωνα με τα όσα εσείς δημοσιοποιήσατε από την πρόσφατη συνάντησή σας”.