Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 01:20

Οι διευθυντές εκπαίδευσης στον αντιπεριφερειάρχη Π. Αλευρά

Κώστας Ανδρεάκος, Παναγιώτης Αλευράς, Πέτρος Μισθός και Νίκος Κλάδης Κώστας Ανδρεάκος, Παναγιώτης Αλευράς, Πέτρος Μισθός και Νίκος Κλάδης

ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ Η 
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Για τα θέματα της εκπαίδευσης στη Μεσσηνία συζήτησαν χθες, Πέμπτη, στο Διοικητήριο, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, Πέτρο Μισθό και τους διευθυντές Α/βαθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκο Κλάδη και Κώστα Ανδρεάκο αντίστοιχα.

Ο κ. Αλευράς αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τη μεταφορά των μαθητών, ιδίως σε ό,τι αφορά το Μουσικό Σχολείο. Είναι θεσμικό ζήτημα γιατί για να επιλυθεί πρέπει να διορθωθεί ο νόμος. Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι η σχετική αρμοδιότητα, ενώ έπρεπε να δοθεί στους Δήμους, αποφασίστηκε μόλις τις παραμονές της έναρξης των μαθημάτων να επιστρέψει στις Περιφέρειες, ωστόσο έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έγκαιρα.
Από την πλευρά του ο κ. Μισθός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της συνεργασίας με την Περιφέρεια, που είναι προϋπόθεση για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος επισκέπτεται τακτικά τους Νομούς ώστε να έχει προσωπική άποψη για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.