Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 18:52

Ο Γόντικας καταγγέλλει ότι Τατούλης και Νικολάκου μετέθεσαν νομικές ευθύνες τους σε υπαλλήλους

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΟ 
Στη δικαιοσύνη απάντησαν ότι θα προσφύγουν ο πρώην περιφερειάρχης και η πρώην αντιπεριφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης και Ντίνα Νικολάκου αντίστοιχα, μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκου Γόντικα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή “διοικούσε με κοριούς” (“και η σημερινή με κάμερες”) αλλά και ότι έκανε “κρυφό, εμπιστευτικό, παράνομο ιδιωτικό συμφωνητικό” με εργολάβο που διεκδικεί χρήματα, ώστε να σταματήσει η εναντίον τους δίωξη “γιατί για όλα φταίει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Τι είναι αυτά συνάδελφοι;”...

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι “νομίζω ότι ο κ. Γόντικας αναφέρεται σε κάποια απόφαση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Εκεί υπάρχει ένα ζήτημα πράγματι. Δόθηκαν 500.000 ευρώ για μια ιστορία που είναι δεκαετίας. Υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη στα δικαστήρια. Κατηγορούνται υπάλληλοι. Έχει εμπλοκή και ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης. Και το θέμα θα έρθει λίαν προσεχώς στην Οικονομική Επιτροπή με εισήγηση για το θέμα το συγκεκριμένο, γιατί μεταξύ άλλων η εταιρία που υποτίθεται ότι τακτοποιήθηκε - τακτοποιήθηκε όχι η εταιρία, το θέμα- προσέφυγε και πάλι στα δικαστήρια και ζητεί μαζί με αυτά που έχει πάρει άλλα 180.000 ευρώ”. 

Ο πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, υποστήριξε ότι “δεν υπάρχει κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό υπογεγραμμένο από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή με εργολαβική εταιρία, όπως δεν υπήρξε ποτέ καμία σχέση με καμία εργολαβική εταιρία”.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του κοριού στο Διοικητήριο ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε για τον Νίκο Γόντικα ότι “ήταν και αυτός μέσα στο κόλπο, σε όλη αυτή την προβοκάτσια. Έτσι αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων γιατί το μένος και το μίσος του αλλά και οι προσωπικές σχέσεις που έχει με οργανωμένα συμφέροντα στην Πελοπόννησο του έχουν θολώσει το μυαλό”.

Επιπλέον ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε για τον Νίκο Γόντικα: “Προσβάλλεται βάναυσα το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου από την έννοια και την παρουσία ενός, που αύριο θα με αναγκάσει να καταθέσω αναφορά μιας και δημόσια έθεσε την άποψη ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε σχέσεις με κοριούς”.

Η Ντίνα Νικολάκου σημείωσε από την πλευρά της σε ό,τι αφορά τον κοριό: “Κύριε Γόντικα εάν έχετε στοιχεία ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε κοριούς πρέπει να πάτε να τα πείτε στον εισαγγελέα. Γίνεται μια μεγάλη έρευνα εδώ και 2-3 χρόνια για αυτό το λόγο. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να πάτε να καταθέτετε αν ξέρετε τι είχε γίνει. Και να μην πάτε εσείς, να ξέρετε ότι αύριο κιόλας το πρωί θα καταθέσω έγγραφο στην εισαγγελία της Καλαμάτας ότι ο κ. Γόντικας γνωρίζει ότι η περιφερειακή αρχή διοικούσε με κοριούς”.

Σχετικά με το ζήτημα του ιδιωτικού συμφωνητικού με εργολάβο η Ντίνα Νικολάκου ανέφερε: “Αν θέλει ο κ. Γόντικας και έχει στοιχεία ότι έχουμε κάνει κάτι αξιόποινο να πάει στον εισαγγελέα να τα καταθέσει. Καθαρός ουρανός δεν φοβάται αστραπές. Θα ήθελα (απευθυνόμενη στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου) από τα χαρτιά του κ. Γόντικα να μου καταθέσετε το έγγραφο που λέει ότι εγώ, η Ντίνα Νικολάκου, ζήτησα από εργολάβο να πάρει πίσω τη μήνυση που μου έχει υποβάλει Η αλήθεια είναι ότι νιώθω υπερήφανη όταν εργολάβοι υποβάλλουν μηνύσεις γιατί δεν παίρνουν τα χρήματα που νομίζουν ότι δικαιούνται”. 

Σημειώνεται επιπροσθέτως ότι τόσο ο Πέτρος Τατούλης όσο και η Ντίνα Νικολάκου υποστήριξαν ότι ο Νίκος Γόντικας δεν είναι άξιος να εκπροσωπεί το ΚΚΕ, ενώ αντίθετα ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι “το ποιός είναι εκπρόσωπος μιας ιδεολογίας ή ενός κόμματος είναι δουλειά του κόμματος, δεν είναι δική μας δουλειά να του λέμε ποιος είσαι εσύ, ο απαξιωμένος, που ήρθες εδώ και εν πάση περιπτώσει δεν τιμάς το χώρο από τον οποίο προέρχεσαι. Αυτό είναι δουλειά του κόμματος”. 

Τέλος ο Νίκος Γόντικας απάντησε ότι ο Πέτρος Τατούλης και η Ντίνα Νικολάκου “και επιστολή ακούσαμε παλιότερα ότι θα στείλουν στο σύντροφο Κουτσούμπα για να με βάλει σε τάξη, δεν την είδαμε ακόμη”. Σχετικά με την απειλή για προσφυγή στη δικαιοσύνη ο Νίκος Γόντικας είπε “σιγά μη το φοβηθούμε το δικαστήριο. Ο κ. Τατούλης δεν έλεγε ότι είναι σκουριασμένος ο κοριός; Εγώ το έλεγα; Η κ. Αλειφέρη δεν το κατήγγειλε με τον πιο επίσημο τρόπο;”. Ο κ. Γόντικας δήλωσε ότι καταθέτει στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου το ιδιωτικό συμφωνητικό της προηγούμενης περιφερειακής αρχής με τον εργολάβο και τη μία από τις δύο μηνυτήριες αναφορές που έχει κάνει ο εργολάβος. 

Στ.Μ.