Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 19:32

Αναμετάδοση ανακοινώσεων του περιφερειάρχη από τον αντιπεριφερειάρχη…

Αναμετάδοση ανακοινώσεων του περιφερειάρχη από τον αντιπεριφερειάρχη…

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
Ανακεφαλαίωση όσων είπε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την «αμετακίνητη και ανυποχώρητη» στάση του όσον αφορά την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, του περιμετρικού της Καλαμάτας και την παράδοση του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας, έκανε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς…

Ο αντιπεριφερειάρχης είπε ουσιαστικά ότι μόνο ο περιφερειάρχης δίνει αγώνα για τα συγκεκριμένα έργα, ενώ αντίθετα υπαινίχθηκε ότι όλοι οι τοπικοί εκπρόσωποι έχουν μια τάση να συμβιβάζονται. Όταν ωστόσο του ζητήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και περιστατικά, εκείνος παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στα αρχεία με τα διάφορα δημοσιεύματα…
Ο κ. Αλευράς επανέλαβε λοιπόν ότι ο κ. Τατούλης επιμένει να τηρηθεί απαρέγκλιτα η σύμβαση για την Ολυμπία Οδό και να φτάσει ο δρόμος μέχρι την Τσακώνα, διαφορετικά είπε ότι η Περιφέρεια θα προσφύγει στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Για το Παραδείσια - Τσακώνα ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της επικύρωσης της συμπληρωτικής σύμβασης για την παράκαμψη της γέφυρας, από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Διαφορετικά ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει βρει τις λύσεις, ώστε να παραδοθεί ο δρόμος ακόμη και αν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν είναι αυτή που αναμένεται.
Για τον περιμετρικό δακτύλιο της Καλαμάτας ο κ. Αλευράς τόνισε ότι θα τελειώσει το 2013 και σημείωσε ότι όταν φάνηκε να δημιουργείται πρόβλημα με τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων, ο περιφερειάρχης κράτησε σθεναρή και ανυποχώρητη στάση, ενώ αντίθετα υπήρχαν άλλες φωνές, ακόμη και στην Καλαμάτα, όπως σημείωσε, που έδειχναν διατεθειμένες να συμβιβαστούν!
Στ.Μ.