Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 07:51

Επίσκεψη του περιφερειάρχη στους υπουργούς Παιδείας και Υποδομών

Επίσκεψη του περιφερειάρχη στους υπουργούς Παιδείας και Υποδομών

Την υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, καθώς και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή επισκέφθηκε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας…

Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η περιφερειακή αρχή ο κ. Νίκας με την κ. Κεραμέως συζήτησαν “θέματα εκπαιδευτικής φύσεως” καθώς επίσης ο περιφερειάρχης τη συνεχάρη για τον χαρακτηρισμό σχολείων στην Περιφέρεια ως πρότυπων και πειραματικών (στην Καλαμάτα το 10ο Δημοτικό και το 7ο Γυμνάσιο).

Ειδικότερα η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου σημειώνει ότι “με την ευκαιρία της συνάντησής μας συνεχάρην την υπουργό για τη στάση της στο θέμα της επέκτασης του θεσμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, του οποίου είμαι απόλυτος υποστηρικτής” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη στον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, η περιφερειακή αρχή σημειώνει στο αντίστοιχο δελτίο Τύπου: “Ζητήματα σχετικά με το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και το σιδηροδρομικό -πέραν της ήδη δρομολογημένης επαναλειτουργίας της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο-, συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στη συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου.

Οπως ανέφερε ο περιφερειάρχης μετά την πιο πάνω συνάντηση, αναλυτικές ανακοινώσεις για το σύνολο των θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου θα γίνουν στην Τρίπολη από τον ίδιο και τον υπουργό, ο οποίος θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας μέσα στον ερχόμενο μήνα”.