Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 10:44

Η Περιφέρεια και το αίτημα του δημάρχου για την ένταξη της Καλαμάτας στο σχέδιο δίκαιης μεταλιγνιτικής μετάβασης

Η Περιφέρεια και το αίτημα του δημάρχου για την ένταξη της Καλαμάτας στο σχέδιο δίκαιης μεταλιγνιτικής μετάβασης

«Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι από τη μεταλιγνιτική πριμοδότηση θα ωφεληθούν ασφαλώς περιοχές και στην ευρύτερη Αρκαδία όπως και στη Μεσσηνία, ωστόσο δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι “η περιοχή που επιβάλλεται να απολαύσει διακριτής μεταχείρισης είναι η Μεγαλόπολη”». Αυτή η όχι και τόσο σαφής τοποθέτηση αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπέβαλε αίτημα να ενταχθεί και η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ως πληττόμενη περιοχή, στο πρόγραμμα ενίσχυσης δράσεων και επενδύσεων που συνδέονται με τη μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Η Περιφέρεια σημειώνει ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συμμετείχε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε σύσκεψη των μελών της εταιρικής σχέσης εδαφικών σχεδίων δίκαιης μετάβασης. 

Επίσης αναφέρει η Περιφέρεια ότι ο περιφερειάρχης τόνισε: “Ο,τιδήποτε λιγότερο από διακριτή μεταχείριση της Μεγαλόπολης θα συνιστά πράξη αδικίας η οποία -πρώτ’ απ’ όλα- θα βαρύνει τους παράγοντες της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Αρκαδίας. Αν αδικηθεί η Μεγαλόπολη, θα είναι κάτι που δεν θα τιμά κανέναν”.