Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 20:27

Χαρά για την παράδοση του αυτοκινητόδρομου, παρά την καθυστέρηση χρόνων

Χαρά για την παράδοση του αυτοκινητόδρομου, παρά την καθυστέρηση χρόνων

ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ-ΤΣΑΚΩΝΑ
Την ευκαιρία να βγάλουν λόγους και να επιχειρηματολογήσουν για τη χρησιμότητά τους βρήκαν το πρωί οι πολιτικοί της περιοχής, κατά την παράδοση του αυτοκινητόδρομου Παραδεισίων-Τσακώνας. Ο δρόμος άνοιξε παρουσία του υπουργού Υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Σταύρου Καλογιάννη…

Ήταν εντυπωσιακό που όλοι, σχεδόν, όσοι πήγαν και μίλησαν στις κάμερες περίπου ισχυρίστηκαν ότι χωρίς τις δικές τους παρεμβάσεις και πιέσεις ο δρόμος δεν θα είχε γίνει αλλά και το γεγονός ότι επίσης όλοι αναφέρθηκαν στον ρόλο του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά. Τέτοια λόγια για ένα δρόμο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και τρία χρόνια, ένα δρόμο που για να τελειώσει κανονικά θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος ακόμη…
Ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, στη σύντομη δήλωσή του τόνισε ότι το τμήμα που παραδόθηκε στην κυκλοφορία ήταν τεχνικά δύσκολο, ότι καθυστέρησε, υπογράμμισε ωστόσο ότι ολοκληρώθηκε πλέον ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας που αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα στους υπόλοιπους τέσσερις αυτοκινητόδρομους, τα οποία έχουν παγώσει. Είπε χαρακτηριστικά ότι ελπίζει τον Απρίλιο να ξεκινήσουν και πάλι δουλειά οι μπουλντόζες.
Δηλώσεις έκαναν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, δήμαρχοι της Μεσσηνίας και άλλοι παράγοντες.
Στ.Μ.