Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 02:59

Σύσκεψη για τους τσιγγάνους της Καλαμάτας και της Μεσσήνης στο υπουργείο Εσωτερικών

Η κατασκήνωση των τσιγγάνων στη Μπιρμπίτα Η κατασκήνωση των τσιγγάνων στη Μπιρμπίτα

ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ελπίδες ότι θα δρομολογηθούν δράσεις για την κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων και την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης στη Μπιρμπίτα, γεννά η σύσκεψη που θα έχουν σήμερα, στο υπουργείο Εσωτερικών, ο γραμματέας του υπουργείου, αρμόδιος για θέματα πληθυσμού και κοινωνικής συνοχής, Άγγελος Συρίγος…

…με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και τους δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης, Παναγιώτη Νίκα και Στάθη Αναστασόπουλο αντίστοιχα.
Ο Άγγελος Συρίγος, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία και ειδικότερα από τη Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας, έχει εκφράσει τη βούλησή του να υλοποιηθούν στην περιοχή μας πιλοτικές δράσεις για την κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων.
Πάντως το θέμα που αναμένεται να τεθεί με ένταση, ιδίως από την πλευρά του δημάρχου Καλαμάτας, είναι η επαναλειτουργία της κατασκήνωσης της Μπιρμπίτα, ώστε να εγκατασταθούν εκεί οι τσιγγάνοι της Αγίας Τριάδας όταν απομακρυνθούν από τα οικόπεδα τα οποία έχουν καταλάβει.
Χθες ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, υπογράμμισε ότι οι τσιγγάνοι έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις. Σημείωσε δε ότι η παραβατική δραστηριότητα των τσιγγάνων δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο με αστυνομικά μέτρα και ότι χρειάζεται να εφαρμοστεί μια ολοκληρωμένη πολιτική που θα τους βοηθήσει να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.
Στ.Μ.