Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 01:26

Αμφισβητεί η παράταξη Τατούλη τη βούληση της περιφερειακής αρχής να γίνονται κανονικά οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου

Η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, υποστηρίζει ότι η περιφερειακή αρχή “μηχανεύεται τρόπους παρεμπόδισης της δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού που υπηρετούμε”. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ενώ εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών λέει ότι μπορούν πλέον οι συνεδριάσεις να γίνονται δια ζώσης, ο πρόεδρος του Σώματος, Μανώλης Σκαντζός, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ίντερνετ στην αίθουσα που γίνονται οι συνεδριάσεις. Το νομικό πρόσωπο που διαχειρίζεται την αίθουσα ωστόσο, σύμφωνα με την παράταξη Τατούλη, ανακοίνωσε ότι υπάρχει ίντερνετ….

Πιο συγκεκριμένα η παράταξη “Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης” ανακοίνωσε: “Κατά τη διάρκεια της διάχυσης της επιδημίας covid19 στη Χώρα μας, ελήφθησαν από την Πολιτεία, μέτρα προφύλαξης στη λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων.

 Έτσι εκδόθηκαν εγκύκλιοι, όπου το Υπουργείο Εσωτερικών έδινε σαφείς οδηγίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στα αιρετά Συλλογικά Όργανα. 

Φέτος όμως, το όπλο εναντίον του covid 19 , δηλαδή το εμβόλιο, άλλαξε πολλά στη λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων. 

Το αρμόδιο Υπουργείο απέστειλε νέα εγκύκλιο, όπου έδινε νέες εντολές και επέτρεπε τις δια ζώσης συνεδριάσεις, με συγκεκριμένες  προφυλάξεις και οδηγίες.

Κατά τη διάρκεια όμως του Περιφερειακού Συμβουλίου την 30/8/21 που έγινε παρά τις νέες εγκυκλίους η συνεδρίαση πάλι με τηλεδιάσκεψη και μετά από επίμονες ερωτήσεις Συμβούλων των μελών της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» σχετικά με τις δια ζώσης Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ακούστηκαν ανακρίβειες και ψέματα, τα οποία δημιουργούν καχυποψία για τις αληθινές προθέσεις της Περιφ.Αρχής και τους πιθανούς κρυφούς της σχεδιασμούς. 

Προκειμένου ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκαντζός να δικαιολογήσει το λόγο της εμμονής της Περιφερειακής Αρχής στις  συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, ανέφερε ότι δεν γίνεται να ακολουθηθούν όσα αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δηλ.η  δυνατότητα συνεδριάσεων συγχρόνως δια ζώσης, αλλά και με τηλεδιάσκεψη, διότι δεν υπάρχει η απαραίτητη και αναγκαία υποδομή, δηλαδή η σύνδεση internet στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. 

Μετά την ανακριβή αναφορά, τόσο του κ. Σκαντζού, όσο και του κ. Νίκα, δόθηκε στη δημοσιότητα, δήλωση του ΝΠΔΔ Τρίπολης, όπου διαψεύδονται οι ανακριβείς ισχυρισμοί  και διαβεβαιώνεται πως οι χώροι του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου διαθέτουν υπηρεσίες internet, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι όποιος φορέας επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία του Νομικού Προσώπου για να εξυπηρετηθεί. 

Θεωρούμε ότι, η συνέχιση της θητείας αυτής της Περιφερειακής Αρχής, με λογικές εξαπάτησης και ανακριβειών που άμεσα γίνονται αντιληπτές, πρέπει να σταματήσει και ο κ. Πρόεδρος, σεβόμενος το ρόλο του και τους πολίτες της Πελοποννήσου, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για όσα ανακριβή ισχυρίστηκε. 

Είναι πλέον ολοφάνερο, πως η επιτόπια παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των Πελοποννησίων στις συνεδριάσεις, ενοχλεί και δυσκολεύει την Περιφερειακή Αρχή, που μηχανεύεται τρόπους παρεμπόδισης της δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού που υπηρετούμε”.