Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 10:41

Την 1η Δεκέμβρη θα αρχίσει η Περιφέρεια να παίρνει σκουπίδια των Δήμων, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης

Από την 1η Δεκέμβρη η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραλαμβάνει σκουπίδια από όλους τους Δήμους, στο πλαίσιο του έργου της κεντρικής διαχείρισης, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις που έκανε στο Διοικητήριο της Καλαμάτας…

“Ελπίζω, για να μη μην εκφράσω βεβαιότητα, ότι από την 1η Δεκεμβρίου θα πάρουμε τα απορρίμματα. Και προφανώς από το νέο χρόνο, σε συνεργασία με τους Δήμους, θα καταβληθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον καθαρισμό της Πελοποννήσου από τις χωματερές και γενικά για τη βελτίωση της καθαριότητας σε όλους τους Δήμους. Υπάρχει στήριξη της Μάνης. Δεκέμβρη για τα σκουπίδια συνολικά για όλους τους δήμους” ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης κ. Νίκας. 

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Δυτικής Μάνης ο κ. Νίκας είπε πως θα εγκρίνει άμεσα συνδρομή, όπως τη χαρακτήρισε, 82.000 ευρώ, για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που τόνισε ότι αντιμετωπίζει η περιοχή με τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Σε ό,τι αφορά το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων, ενδιαφέρον είχε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την περασμένη εβδομάδα, όπου ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας, Θανάσης Πετράκος, έκανε την εκτίμηση ότι η Περιφέρεια δεν πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία και των τριών μονάδων διαχείρισης που προβλέπει η σχετική σύμβαση, λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων. Συγκεκριμένα εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να γίνουν οι μονάδες στην Καλλιρρόη της Μεσσηνίας και στη Σκάλα της Λακωνίας παρά μόνο στην Παλαιόχουνη της Αρκαδίας, όπου τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα σε αυτή την εκτίμηση, ενώ, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εντονότατες αντιδράσεις για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ζωοτροφών στο Αθήναιο είπε ότι δεν δικαιούνται να καταγγέλλουν την περιφερειακή αρχή για αυτό το ζήτημα οι σύμβουλοι του πρώην περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, τη στιγμή που έχουν βάλει την υπογραφή τους για ακόμη πιο σοβαρό ζήτημα, τη μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη. Η απάντηση αυτή του περιφερειάρχη προκάλεσε την παρατήρηση της Ντίνας Νικολάκου, από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, ότι ο περιφερειάρχης δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα να μην εφαρμόσει στο σύνολό της τη σύμβαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Στ.Μ.