Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 01:09

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την παράκαμψη Κάμπου-Σταυροπηγίου απόψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΤΡΙΠΟΛΗ 
Σοβαρά πολιτικά ζητήματα, όπως η ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, οι φασιστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, θα συζητηθούν απόψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θα συζητηθεί όμως και το κρίσιμο και πολύ παλιό πια ζήτημα της παράκαμψης του Κάμπου και του Σταυροπηγίου στη Μεσσηνιακή Μάνη, έργο που συναντά αντιδράσεις στα δύο μεγάλα χωριά της Μάνης, ενώ επιφυλακτική είναι η στάση του Δήμου Δυτικής Μάνης...

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα γίνει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και θα ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι: 

-Συζήτηση για την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου – Άμεση χρηματοδότηση για δράσεις και έργα στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. 

-Η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

-Συζήτηση για τις φασιστικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Βελτίωση 1ης Ε.Ο. Καλαμάτας – Αγ. Νικόλαος Μάνης (παράκαμψη κοινότητας Κάμπου και Σταυροπηγίου) στη ΔΕ Αβίας, του Δ. Δυτικής Μάνης της ΠΕ Μεσσηνίας.