Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 11:06

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση για την αναβάθμιση-συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Δημοσιεύτηκε, με χθεσινή ημερομηνία, η Πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τον ΟΣΕ για την αναβάθμιση και συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Άργους-Ναυπλίου. Η Περιφέρεια διαθέτει από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα περιόδου 2014-2020) 12.000.000 ευρώ για το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει και το έναυσμα, εφόσον το επιδιώξουν οι φορείς της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα η αυτοδιοίκηση, ώστε στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί έργο για την αναβάθμιση και συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι την Καλαμάτα και την Κυπαρισσία…

Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση, “οι εν λόγω παρεμβάσεις αναβάθμισης της υφιστάμενης γραμμής και των πάγιων εγκαταστάσεων στοχεύουν στα εξής :

  • Αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της γραμμής μέσω της χρήσης σύγχρονων ελαστικών υποθεμάτων και σκύρων γραμμής ανώτερης ποιότητας.
  • Αναβάθμιση της αξιοπιστίας της γραμμής από πλευράς ταχύτητας κυκλοφορίας και άνεσης επιβατών, μέσω της εκτέλεσης σιδηροδρομικών εργασιών επί της γραμμής.
  • Αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας κυκλοφορίας μέσω της εγκατάστασης συστήματος σηματοτεχνικής εξασφάλισης επιπέδου Sil-4, στους Σταθμούς Κορίνθου και Άργους με το οποίο ελέγχονται αυτόματα οι διαδρομές και γίνονται απομακρυσμένοι χειρισμοί.
  • Αναβάθμιση της αξιοπιστίας της κυκλοφορίας των συρμών με την εγκατάσταση 42 νέων Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα αποτελούνται από υλικά τεχνολογίας Sil-4. Η λειτουργία όλων των συστημάτων θα εποπτεύεται από κέντρο ελέγχου στον Σ.Σ. Κορίνθου και η μεταφορά δεδομένων θα γίνεται μέσω οπτικής ίνας.
  • Αναβάθμιση της ασφάλειας προσωπικού που κινείται επί των μεταλλικών γεφυρών, με τη τοποθέτηση πεζοδρομίων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης ατόμων με εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις γέφυρες.
  • Αναβάθμιση των αποβαθρών και του περιβάλλοντος χώρου των Σταθμών Χιλιομοδίου, Μυκηνών και Άργους, ώστε να είναι συμβατές οι εγκαταστάσεις με τη Νομοθεσία περί ΑΜΕΑ.
  • Αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης των κτιρίων σταθμών Μυκηνών και Άργους, ώστε να διαμορφωθούν χώροι ΑΜΕΑ εντός των κτιρίων.
  • Ανακατασκευή του Σ.Σ. Χιλιομοδίου, ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές”.