Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 23:46

Π.Νίκας: Το 2023 η Περιφέρεια θα έχει την καλύτερη επίδοση πανελλαδικά στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020

Η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, της περιόδου 2014-2020, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, βρίσκεται στο 60%, ενώ μέχρι τη λήξη του προγράμματος, το 2023, η Περιφέρεια θα έχει πετύχει την καλύτερη πανελλαδικά επίδοση, τόνισε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Τις προηγούμενες ημέρες η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, είχε σχολιάσει ότι το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας “οδηγείται στα βράχια”...

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισημαίνονται τα εξής: “Στο 60% βρίσκεται η απορρόφηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου από την Περιφέρεια, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με σχετική δήλωσή του, στην οποία επισημαίνει τα εξής:

“Η περιφερειακή μας Αρχή παρέλαβε το 2019 το ΠΕΠ Πελοποννήσου με απορροφητικότητα 25%.

Δύο χρόνια μετά και παρά την πανδημία, η οποία οδήγησε έναν αριθμό υπαλλήλων εκτός υπηρεσίας, η απορρόφηση είναι πλέον στο 60%. Επίδοση η οποία επαινέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -στην πρόσφατη συνεργασία που είχε με την περιφερειακή Αρχή, στην Τρίπολη, κλιμάκιο στελεχών της Ε.Ε. υπό τον Κάρστεν Ράσμουσεν, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στα δύο χρόνια που απομένουν είναι βέβαιο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει την καλύτερη επίδοση πανελλαδικά ως προς την απορρόφηση πόρων του ΠΕΠ 2014 – 2020, οι διαδικασίες του οποίου ολοκληρώνονται στο τέλος του 2023.


Παράταξη Τατούλη: Στον “αυτόματο πιλότο” το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, οδηγείται στα βράχια


Ο,τι άλλο ακούγεται και γράφεται αποτελεί ψευδολογία και λαϊκισμό” κατέληξε ο Π. Νίκας”.