Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 00:25

“Τριμερής” στο υπουργείο Υποδομών για την παράκαμψη του Πεταλιδίου

Ως κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη για το “νέο κώλυμα” στην ολοκλήρωση του δρόμου Τζάνε-Καλαμάκι και ειδικότερα του τμήματος της παράκαμψης του Πεταλιδίου, έχει καλέσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε σύσκεψη το μεσημέρι στο υπουργείο Υποδομών με θέμα την εξεύρεση χρηματοδότησης  για το ξεπέρασμα του “κωλύματος”. Η σύσκεψη θα γίνει με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και όπως επίσης σχολιάζει η Περιφέρεια, η “ελπίδα” είναι ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας “δεν θα μας σταματήσουν πάλι”, εννοώντας πιθανόν ότι δεν θα προκύψουν άλλα θέματα από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού σε σχέση με την προστασία των σημαντικών αρχαιοτήτων (ακρόπολη Αρχαίας Κορώνης) στο τμήμα της παράκαμψης του Πεταλιδίου… 

Ειδικότερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: “Τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη επισκέπτεται στην Αθήνα, στις 3.30 το μεσημέρι την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έχει καλέσει να παρευρίσκεται στην εν λόγω συνάντηση και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η συνάντηση, μεταξύ άλλων, αφορά στην χάραξη της παράκαμψης Πεταλιδίου στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι, του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη, και ο Π. Νίκας έχει ζητήσει την παρουσία σε αυτή και της υπουργού, καθώς -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης- “η Περιφέρεια εκτιμά πως η ευθύνη για το νέο αυτό κώλυμα ανήκει στο ΚΑΣ που ανατρέποντας προηγούμενη απόφασή του για το εν λόγω θέμα, προχώρησε -πέρυσι την άνοιξη- στην λήψη νέας, επιλέγοντας την πλέον κοστοβόρα λύση, ύψους πλέον των 20.000.000 ευρώ, τα οποία όμως η Περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει”.

Στόχος της συνάντησης είναι να εξευρεθεί η απαιτούμενη πίστωση για την παρέμβαση που εισηγήθηκε το ΚΑΣ, “με την ελπίδα ότι το εν λόγω όργανο και η ΕΦΑ Μεσσηνίας δεν θα μας σταματήσουν πάλι” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Επίσης στην ίδια συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον υφυπουργό Υποδομών θα συζητηθούν και άλλα έργα της Περιφέρειας, με πρώτο στη σχετική λίστα τον οδικό άξονα Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία”.