Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 09:35

Περιφέρεια στους εργολάβους: “Τα έργα δεν σταματάνε, πρέπει να είμαστε ξηγημένοι”

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου

Όποιος εργολάβος δεν είναι συνεπής προς τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα αντιμετωπίσει τις διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσία, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις που έκανε κατά την υπογραφή σειράς προγραμματικών και άλλων συμβάσεων για έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Πάντως ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι γνωρίζει πως είναι σε εξέλιξη διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των εργολάβων για το πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί η μεγάλη αύξηση των τιμών των υλικών και τόνισε ότι μόνο το υπουργείο μπορεί να πάρει αποφάσεις που να οδηγήσουν σε μεταρρυθμίσεις των συμφωνιών για την εκτέλεση έργων. 

Είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας: “Τα έργα δεν σταματάνε. Πρέπει να είμαστε ξηγημένοι. Οι συμφωνίες που υπογράφουμε ισχύουν απολύτως. Εάν το υπουργείο κρίνει και νομίζω ότι υπάρχει μια διαδικασία συζητήσεως μεταξύ σας (των εργολάβων) ότι κάτι πρέπει να γίνει, προφανώς είναι θέμα του υπουργείου και θέμα νόμου. Μέχρι τότε όμως ό,τι υπογράφουμε ισχύει, καλύτερα να μην το υπογράψουμε διότι θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό απολύτως, καμία συμφωνία δεν υπάρχει εκτός πλαισίου νόμου και εκτός αυτών που υπογράφουμε”. 

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας προέβη σε αυτή τη δήλωση κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη συνέχιση της ανάπλασης στο κέντρο του Μελιγαλά, με τη δήμαρχο Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 747.0000, οι διαδικασίες για την υλοποίηση του οποίου θα κινηθούν γρήγορα. Επιπλέον ο περιφερειάρχης ανέφερε στη δήμαρχο ότι η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει έργα στην πυρόπληκτη περιοχή της Άνω Μεσσηνίας, στο δρόμο Σκάλας-Ζευγολατιού και στη γέφυρα της Μαυροζούμαινας. Η δήμαρχος κ. Γεωργακοπούλου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ απαραίτητα έργα για το Δήμο Οιχαλίας και τους κατοίκους του. 

Στ.Μ.