Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 12:55

Θα απέχουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης λόγω "αλαζονικής συμπεριφοράς"

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Ότι θα απέχουν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, ανακοίνωσαν πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης (με μέλη 25 περιφερειακούς συμβούλους), οι οποίες καλούν και τους υπόλοιπους συμβούλους να κάνουν το ίδιο. Τονίζουν ότι η απόφασή τους για αποχή είναι σε απάντηση της αλαζονικής συμπεριφοράς του προέδρου του Σώματος, Γιάννη Μαλτέζου, από τον οποίο ζήτησαν να μεταφερθεί η συνεδρίαση από τη Δευτέρα στην Τετάρτη, λόγω αδυναμίας προσέλευσης, όμως δεν ανταποκρίθηκε. Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας έχει τεθεί ως πρώτο θέμα οι εξελίξεις με το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας…

Την αποχή τους από τη συνεδρίαση δήλωσαν οι παρατάξεις του Πέτρου Τατούλη, του Γιώργου Δέδε, του Θανάση Πετράκου, της Δήμητρας Λυμπεροπούλου, του Παναγιώτη Κάτσαρη, καθώς και η ανεξάρτητη σύμβουλος, Μαργαρίτα Σπυριδάκου. 

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, σημειώνουν: “Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να  δηλώσουμε ότι δεν θα παραστούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 5μμ.  

Ο λόγος είναι ότι ο Πρόεδρος επέδειξε αλαζονική συμπεριφορά και αρνήθηκε να σεβαστεί το αίτημα μας να μην γίνει συνεδρίαση τη Δευτέρα πάρα τις δύο επιστολές μας στις 14/6  και 16/6 με τις οποίες δηλώσαμε ότι αρκετοί συνάδελφοι εκ των υπογραφόντων αδυνατούν να προσέλθουν τη Δευτέρα και αντιπροτείναμε μάλιστα την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Καλούμε και τους άλλους συναδέλφους να απέχουν από τη συνεδρίαση της Δευτερας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αλαζονική  προκλητική  και προσβλητική συμπεριφορά του Προέδρου του ΠΕΣΥΠ κ.Γ.Μαλτέζου.

Καλούμε έστω και τώρα τον Πρόεδρο και τον Περιφερειάρχη να καταθέσουν τη συνεδρίαση  για την Τετάρτη 22 Ιουνίου”.