Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 01:56

Το ανώτερο παράσημο της Μητρόπολης Κορίνθου στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

Το ανώτερο παράσημο της Μητρόπολης Κορίνθου στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

Τον χρυσό Μεγάλο Σταυρό Α’ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου, που είναι το ανώτερο παράσημο της Μητρόπολης Κορίνθου, απένειμε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους, Διονύσιος. Η απονομή έγινε μετά τη θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου Κορίνθου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Παύλεια 2022” προς τιμήν του πολιούχου της Κορίνθου, Απόστολου Παύλου…

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης κ. Νίκας “τιμήθηκε, όπως ανακοίνωσε ο ιεράρχης, για την σημαντική βοήθεια και συνδρομή του στην ολοκλήρωση ή την ανακαίνιση σημαντικών κτηριακών έργων της Μητρόπολης Κορίνθου, καθώς και για την συνδρομή του στο πνευματικό της έργο με την έκδοση βιβλίων.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δήλωσε ότι εκλαμβάνει την τιμή προς το πρόσωπό του ως “βράβευση συνολικά της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Εκκλησία, την τροφό και μάνα του Γένους”. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, εκφράζοντας χαρά, ικανοποίηση, αλλά και εκτίμηση για την εν λόγω βράβευση”.