Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 18:49

Τι συμβαίνει επιτέλους με τον έλεγχο των ογκολίθων στο έργο του Ακρογιαλίου;

φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Στασινού Μουτσούλα φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Στασινού Μουτσούλα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ
Δύο μήνες και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί, επισήμως τουλάχιστον, τα αποτελέσματα των ελέγχων στους φυσικούς ογκολίθους του έργου για την παράκτια προστασία του Ακρογιαλίου. Περίεργο δεν είναι;…

Επί δύο μήνες και εν αναμονή των αποτελεσμάτων ουσιαστική πρόοδος στο έργο δεν υπάρχει. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι παρακολουθούν με έντονο προβληματισμό τη λειτουργία του έργου που μέχρι τώρα έχει γίνει. Αν και ένα έργο δεν μπορεί να κριθεί πριν την αποπεράτωσή του, οι κάτοικοι είδαν τις προηγούμενες ημέρες τα κύματα να «καβαλάνε» και πάλι τον παραλιακό δρόμο και να δημιουργούν προβλήματα.
Η ανησυχία τους είναι μεγάλη μη τυχόν και αστοχήσει το έργο, το οποίο εκτός των άλλων έχει αλλοιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την άλλοτε πανέμορφη παραλία του γραφικού χωριού. Αυτή είναι η άποψη πολλών κατοίκων και επισκεπτών και περαστικών.
Είναι πολλά αυτά που ακούγονται, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους. Πριν λίγες ημέρες ακούσαμε τον πρόεδρο της Κοινότητας Αβίας, Ευάγγελο Αβράμη, σε συνομιλία του με μηχανικό να λέει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του ο έλεγχος έδειξε πως οι ογκόλιθοι είναι γεροί και σύντομα οι εργασίες θα ξεκινήσουν και πάλι με εντατικούς ρυθμούς. Ωστόσο άλλοι, που ισχυρίζονται ότι έχουν πληροφόρηση από υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, δηλώνουν πως δεν αποκλείεται οι έλεγχοι να δείξουν κάποια προβλήματα.
Εντύπωση προκαλεί επίσης η στάση της πολιτικής ηγεσίας της Περιφερειακής Ενότητας, του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, ο οποίος παρουσιάζει μια θετική εικόνα, δεν έχει εξηγήσει ωστόσο γιατί επί δύο μήνες το έργο έχει ουσιαστικά «παγώσει».
Σημειώνεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 4.850.000 ευρώ, ενώ ανάδοχος εταιρία είναι η «SICAP S.A.», που προσέφερε έκπτωση ύψους 32,94%.
Οι φυσικοί ογκόλιθοι προέρχονται από την παραθαλάσσια περιοχή της Νήσου Βενέτικο και από λατομείο.
Στ.Μ.