Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 01:54

Π. Νίκας: Υπάρχουν Δήμοι που χρωστούν 800.000 ευρώ για τα απορρίμματα αλλά πετούν τη μπάλα στην εξέδρα

φωτό αρχείο στην υπό κατασκευή μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη φωτό αρχείο στην υπό κατασκευή μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Ως “τελεσίγραφο” προς τους Δήμους της Περιφέρειας που δεν έχουν πληρώσει ακόμη για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους στη μονάδα της Παλαιόχουνης, ακούστηκε η δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,  ότι “σε 15 ημέρες θα ενημερωθεί ο υπουργός Εσωτερικών αν έχουν γίνει τα βήματα που πρέπει να γίνουν”...

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας δήλωσε χθες ότι “υπάρχουν δήμαρχοι που χρωστούν 700.000 και 800.000 ευρώ” και επίσης σχολίασε ότι “οι τσαμπουκάδες και οι μπάλες στη εξέδρα και ξέρω γω ας πληρώσει το κράτος, ο θεός, οι κεφαλαιοκράτες και δεν ξέρω τι άλλο λένε, αυτά, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι καθόλου σωστά, ούτε πολιτικά σωστά”. 

Αν δεν πληρώσουν οι Δήμοι, συνέχισε ο περιφερειάρχης, τότε η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων θα στραφεί οπωσδήποτε εναντίον της Περιφέρειας, που είναι κύριος του έργου, ζητώντας και τόκους υπερημερίας. 

Έτσι λοιπόν ο κ.  Νίκας κάλεσε τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου να μαζέψει τα χρήματα που οφείλουν οι Δήμοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, σχολιάζοντας σχετικά ακόμη ότι άλλωστε ο ΦΟΣΔΑ δεν έχει καμία άλλη ευθύνη παρά μόνο “αυτό που έχει υποχρέωση είναι, αφ’ ενός να συγκεντρώνει τα χρήματα και να τα αποδίδει στην Περιφέρεια και αφ’ ετέρου να κατασκευάσει τους 9 σταθμούς μεταφόρτωσης”.

Στ.Μ.