Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 17:30

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τρίπολη

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Δισεκατομμύρια για το κεφάλαιο – υποσχέσεις για το λαό.

 

“Προσπάθησε πολύ ο πρωθυπουργός και το πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοδεία τους στην Τρίπολη να μας πείσουν πως οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για νέες παχυλά επιδοτούμενες επενδύσεις, θα φέρουν ανάπτυξη στην Πελοπόννησο που θα είναι προς όφελος όχι μόνο των επενδυτών αλλά όλου του λαού!

   Το πραγματικό στίγμα των κυβερνητικών εξαγγελιών το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με επιχειρηματίες. Απευθυνόμενος σε αυτούς είπε ότι  «είμαστε μία κυβέρνηση που μας αρέσει να λύνουμε πραγματικά προβλήματα» ξεκαθαρίζοντας ότι τα έργα που δρομολογούνται και η ανάπτυξη που  εξαγγέλλει έχουν στόχο την εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων όπως πχ οι ενεργειακές υποδομές. Ακόμα και η διαχείριση των υδάτων για άρδευση και ύδρευση παραδίδεται στις αρπακτικές ορέξεις των μονοπωλίων μέσω ΣΔΙΤ που θα διαχειρίζονται φράγματα και δίκτυα.

      Ούτε λέξη δεν ακούστηκε όμως από όλη την κουστωδία:

- Για τις λαϊκές οικογένειες που κάθε μέρα παλεύουν με την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, τα τρόφιμα.

- Για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό των Νοσοκομείων της Πελοποννήσου, όπως του Παναρκαδικού, των κέντρων υγείας που στην πλειοψηφία τους υπολειτουργούν, για το γεγονός ότι οι  ασθενείς που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αυτή την τραγική κατάσταση αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα.

- Για τους αγρότες  και κτηνοτρόφους που αν μια φορά τα προηγούμενα χρόνια πάλευαν να σταθούν όρθιοι, τώρα χίλιες φορές παλεύουν με το τεράστιο κόστος παραγωγής, αλλά και με τις καταστροφές στην παραγωγή τους – μετά και τις πυρκαγιές, τους παγετούς και άλλες καταστροφές της περασμένης χρονιάς, ενώ όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, τους αρνούνται την πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

- Για την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τις χρυσοπληρωμένες στρατιωτικές δαπάνες για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που φέρουν τη σφραγίδα όλων των αστικών κομμάτων και μετατρέπουν τη χώρα και το λαό μας σε στόχο. Για τη μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε διεθνές ΝΑΤΟΪΚΟ κέντρο εκπαίδευσης ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους κινδύνους για το λαό της περιοχής.

-Για τους κινδύνους ενεργειακής φτώχιας που δημιουργούνται για το λαό από την πολιτική της πράσινης μετάβασης και την «απολιγνιτοποίηση», για το γενικότερο μαρασμό και εγκατάλειψη της Μεγαλόπολης.

-Για την καταστροφή του περιβάλλοντος με την κάλυψη όλων των βουνοκορφών με ανεμογεννήτριες, που έχουν τελικά σαν αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει πανάκριβα το ρεύμα για να έχουν οι εταιρίες του κλάδου εξασφαλισμένη κερδοφορία με επιδοτήσεις από ζεστό κρατικό χρήμα.

-Για τις κτιριακές υποδομές των σχολείων που δεκάδες είναι σε παμπάλαια κτήρια, χωρίς ελέγχους αντισεισμικής και άλλης προστασίας, με κτήρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανεπαρκή και ακατάλληλα, την απουσία φοιτητικών εστιών που σημαίνει αφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών, για το γεγονός ότι 3 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν σχολεία που δεν διδάσκονται μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις κτλ.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός, ως πιστός υπηρέτης των επιχειρηματιών και της ΕΕ εφαρμόζει, υλοποιεί και υπερασπίζεται την βαθιά αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική. Αυτή την πολιτική που στηρίζεται στο κράτος και στους νόμους που ψήφισαν όλοι τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλοι μαζί κόβουν και ράβουν προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι ο λαός. Δεν θα επιλέξουμε το μικρότερο κακό ούτε καλύτερο διαχειριστή της φτώχειας.

    Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και το λαό μας, τη νεολαία είναι να δυναμώσει εδώ και τώρα η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, αλλά και στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Για να γίνει ο λαός μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων”.